Şentop, Kılıçdaroğlu'nun "seçim gecesi sokağa çıkmayın" çağrısını hedef aldı: Provokasyon içeriyor

Şentop, Kılıçdaroğlu'nun "seçim gecesi sokağa çıkmayın" çağrısını hedef aldı: Provokasyon içeriyor
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın" çağrısına ilişkin olarak "Provokasyon içeriyor"...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın" çağrısına ilişkin olarak "Provokasyon içeriyor" dedi.

KRT TV’de gazeteciler Yavuz Oğhan ve Selen Yalaz’ın sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Partililerimize ve vatandaşlarımıza sesleniyorum, seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın, sevinç gösterileri yapmasın. Ertesi sabah nasılsa netleşecek ve YSK mazbatamızı vermek zorunda kalacak. Çünkü gece çıkılırsa taşkınlık olabilir. Bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız" çağrısında bulundu.

A Haber yayınında, Kılıçdaroğlu'nun "Seçim gecesi sokağa çıkmayın" çağrısını değerlendiren Şentop, "Bu tür sözler esasen iyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provokatif açıklamalardır. Bir taraftan sükunet çağrısı gibi görünüyor ama ortaya konulan gerekçe, tablo tamamen bir provokasyon içeriyor. Kim veriyorsa bu akılları yanlış yapıyor. Her seçim büyük bir olgunlukla gerçekleştirilmiş. Seçim öncesi, sırası ve sonrasında milletimizin ortaya çıkacak sonuçları büyük olgunlukla karşıladığını görüyoruz. 20 yıldan fazla bir süredir birçok seçim AK Parti tarafından kazanıldı, seçim kutlamaları yapıldı ama bunlar her zaman makul sınırlar içinde oldu. Bu tür korkutucu, ürkütücü bir açıklamanın provokasyon amacı taşıdığı kanaatindeyim. Bunlara hiç gerek yok. Milletimizin seçim yapma olgunluğuna güvenmeliyi" dedi.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu, Altun’a “dark web” uyarısı yapmıştı: Seyahatlerimle ilgili hazırlık olduğu bilgisi var