"Tecavüz dosyasının üstünü örten hakimler hakkında yargılama kararı verildi"

"Tecavüz dosyasının üstünü örten hakimler hakkında yargılama kararı verildi"
Gazeteci Barış Terkoğlu, Oktarcılar hakkında verilen cinsel istismar davaları başta olmak üzere çeşitli suçlardan verilen cezaları bozan BAM hakimleri ile ilgili HSK tarafından rapor hazırlandığı ve önümüzdeki günlerde hakimlerin...
Gazeteci Barış Terkoğlu, Oktarcılar hakkında verilen cinsel istismar davaları başta olmak üzere çeşitli suçlardan verilen cezaları bozan BAM hakimleri ile ilgili HSK tarafından rapor hazırlandığı ve önümüzdeki günlerde hakimlerin Adnan Oktar Yapılanması’na destek faaliyetleri nedeniyle yargılanmalarına karar verildiğini yazdı.

Adnan Oktarcılar, cinsel istismar davaları başta olmak üzere çeşitli suçlardan dolayı 152 bin yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi üyeleri Reyhan Yaman, Derya Bayburtluoğlu ve Ahmet Mahnaoğlu cinsel saldırıları incelemiş ve "rıza var" diyerek cezaları esastan bozmuştu.

Üç hakim; küçük bir kızın aşık edilerek örgüte getirildiği, ardından baskıyla, silah göstererek, aynı odaya doluşmuş çıplak adamların zoruyla ya da özel görüntü şantajıyla anal ve oral sekse zorlandığı cinsel saldırı eylemi olan turnike sistematiğini yok saymıştı! Yetmemiş, 68 örgüt üyesi için tahliye kararı vermiş, haklarındaki yurtdışı yasağını ve mallarındaki tedbiri kaldırmış, hatta operasyon günü polise ateş açtıkları silahın bile iadesi kararını vermişti.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'te yayımlanan yazısında, cezaları bozan 3 hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişi tarafından  680 sayfalık rapor hazırlandığını, ve 3 hakimin yanı sıra işin içinde olduğu düşünülen eski İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman, eski İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve oğlu avukat Ali Salihoğlu, savcı Ali Parlar, avukat Cem Özdemir hakkında soruşturma yapıldığını aktardı.

Karar aşamasında sanık avukatları ile telefonda görüştüler"

Müfettişler tarafından hazırlanan raporda, HTS kayıtlarından ulaşılan sonuca göre Ali Parlar, Önder Yaman ve Hadi Salihoğlu’nun karar aşamasında örgüt sanıkları ve avukatları ile telefon trafiği yaptıkları tespit edildi.

Yapılan soruşturmanın sonucunda mahkeme heyetindeki hakimler Reyhan Yaman, Derya Bayburtluoğlu, Ahmet Mahnaoğlu ve bu süreçte emekli olsa da eski Başsavcı Hadi Salihoğlu hakkında meslekten çıkarma cezası, Ali Parlar ve Önder Yaman hakkında yer değiştirme cezası verilmesi sonucuna ulaşıldı. Ayrıca söz konusu yargı mensuplarının Adnan Oktar Yapılanması’na destek faaliyetleri nedeniyle yargılanmasına karar verildi.

(Yazının tamamı)