Televizyon programlarına çıkıyordu: Sahte diplomalı psikolog, halı yıkamacı çıktı

Sahte diploma alıp 'hipnoterapist' olan Volkan Uçak'ın diplomasını aldığı dönemde aslında halı yıkamacı olduğu ortaya çıktı. Uçak, sosyal medya ünlüsü Murat Övüç'e de seans uygulaması ile gündem olmuştu.

Televizyon programlarına çıkıyordu: Sahte diplomalı psikolog, halı yıkamacı çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamu kurumlarının dijital sistemlerine sızılarak sahte mezuniyet belgeleri düzenlendiği gerekçesiyle açılan soruşturmada skandalların ardı arkası kesilmiyor.

E-imza ile kurumlarda yüzlerce sahte belge kamu sistemlerine işletildi. Sahte diploma çetesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli bazı daire başkanlarının yanı sıra 15 üniversitenin öğrenci işleri birimlerinde çalışanların e-imzalarını taklit etti.

Sahte diplomalar YÖK sistemine işlendi ve e-Devlet üzerinden görüntülenebilir hâle geldi. Psikoloji, hukuk, inşaat mühendisliği ve eczacılık gibi kritik alanlarda sahte diploma üretildi. Üstelik bunlar sahte diplomalar ile de sınırlı kalmadı. Çete üniversite sınav notlarını yükseltmiş, ehliyet sınavından kalanlara para karşılığında ehliyet dağıtmış ve bunları e-Devlet sistemine işlemiş.

Halk TV'de yer alan habere göre sahte diploma ile hipnoterapist olan Volkan Uçak'ın sahte diplomasını aldığı dönemde aslında halı yıkamacı olduğu ortaya çıktı.

Sahte diploma temin edenler arasında yer alan Abdullah Volkan Uçak sahtecilikle Ege Üniversitesi'nden hem lisans hem de klinik yüksek lisans diploması aldı.

Uçak’ın telefonundan elde edilen belgelerde, Ege Üniversitesi logolu diploma görselleri, tezli yüksek lisans belgesi taslakları ve akademik unvan satışına dair yazışmalar tespit edildi. Belgelerin bazılarına sahte isimler yazıldığı, bazı belgelerde ise orijinal kimlik bilgilerinin kullanıldığı belirlendi.

Halı yıkamacı çıktı!

Uçak'ın diplomasını elde ettiği dönemde Adana Halı Yıkamacılar Derneği Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Sahte diploması ile seans vermeye başlayan Uçak'ın hipnoz seansının görüntülerinin olduğu belirlendi. Uçak, fenomen Murat Övüç'e de seans uygulaması ile sosyal medyada gündem olmuştu.

İddianamede adı geçen Uçak'ın geçmişi sildirme adı altında bir seans verdiği de görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar