TFF'den Ali Palabıyık'a dava

TFF'den Ali Palabıyık'a dava
Türkiye Futbol Federasyonu, eski hakem Ali Palabıyık'a maddi - manevi tazminat davası açıyor.Ankaragücü’nün tutuklanan eski başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasından sonra futbol camiasında alevlenen...

Türkiye Futbol Federasyonu, eski hakem Ali Palabıyık'a maddi - manevi tazminat davası açıyor.

Ankaragücü’nün tutuklanan eski başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasından sonra futbol camiasında alevlenen tartışmalar sürüyor.

Geçen temmuzda hakemliği bırakan Palabıyık, federasyon başkanının hakem atamalarına bu kadar karıştığı bir dönem görmediğini kaydetmişti: “TFF’de son karar her zaman başkan tarafından veriliyor. Merkez Hakem Kurulu (MHK) atamaları yapar ve TFF’ye götürür. TFF’nin imzasıyla basına hakemler açıklanır. Daha önce TFF’de başkanlık yapan bir ismin atamalara bu kadar müdahil olduğunu görmedim, duymadım. Hakem atamalarında son söz sahibi her zaman Mehmet Büyükekşi’dir. Atamalar yapılır, Mehmet Büyükekşi’nin masasına koyulur. Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi maça atar.”

Bu sözler üzerine TFF Palabıyık’a dava açmaya hazırlanıyor.

Sabah’tan Murat Özbostan’a konuşan Büyükekşi, Palabıyık’a maddi-manevi tazminat davası açılacağını şu sözlerle dile getirdi: “Hukukçularımız gerekli çalışmayı yaptı… İddiaların hepsi yalan. Hakem müessesemizi rencide eden bir kişiye en ağır maddi-manevi davayı açacağız. Genel olarak da hakemlerimiz bu açıklamalardan çok rahatsız olmuştur.”