Tokat'ta art arda iki deprem: Okullar tatil edildi

Tokat'ta art arda iki deprem: Okullar tatil edildi
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 02.35'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Art arda gelen depremlerin ardından Tokatlı vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken, okullar tatil edildi.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 02.35’te yine merkez üssü Sulusaray ilçesinde 4.1 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi. Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen bu artçı depremden sonra Tokat merkezde çok sayıda vatandaş daha evlerini terk etti. Battaniyelerle sokaklara çıkan vatandaşların bazıları araçlarında soğuktan korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da yaktıkları ateşin çevresinde ısınarak geceyi geçirdi.

Hayvanlar ayağa kalktı, marketteki ürünler devrildi

Sulusaray merkezli deprem anı güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Sulusaray ilçesinde bir marketteki güvenlik kamera kayıtlarında sarsıntıyla birlikte raflarda bulunan eşya ve ürünlerin yere devrildiği görüldü. Yine ilçede bir ahırdaki güvenlik kamera görüntüsünde deprem anında huzursuzlanan büyükbaş hayvanların ayağa kalktıkları kayıtlara yansıdı.

Vali açıkladı: Okullar tatil edildi

Depreme ilişkin açıklama yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyorlar. Köy ve mezraları tek tek taramaya devam ediyoruz" dedi.

Bölgede ara ara artçı depremlerin yaşandığını belirten Hatipoğlu, "Çok şükür depremde her herhangi bir olumsuzluk yok. Kaymakamlığımız, AFAD, emniyetimiz ve jandarmamız bölgede tarama çalışmaları yaptılar. Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil ettik" dedi.