TROLLÜK YAPMASIN İŞİNİ YAPSIN

TROLLÜK YAPMASIN İŞİNİ YAPSIN
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olarak, “Sayın bakan, bakanlığını yapsın, troll gibi davranmasın” dedi.İmamoğlu, İBB’den alınan yolsuzluk dosyalarını...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olarak, “Sayın bakan, bakanlığını yapsın, troll gibi davranmasın” dedi.

İmamoğlu, İBB’den alınan yolsuzluk dosyalarını yeniden gündeme getirdi. İmamoğlu, “Bizim soruşturma başlattığımız 35 dosyanın tamamına el koyarak süreci devralmışlardır. Bu İBB tarihinde yok. Sen soruşturamazsın, ben soruşturacağım deniyor, niçin? İBB’deki teftiş kurulundaki müfettişler gayet deneyimli, devletimizin memurları, müfettişleri. Bu müfettişler bazen valiliğin talimatıyla, bazen bizim isteğimizle, İstanbul’un 39 ilçesine, başka başka kurumlara giderek teftiş yapan insanlar. Bu teftişi bu müfettişler yapacaktı, önümüze bir rapor koyacaktı. Hukuki süreçleri devreye sokacaktık, devraldılar. İpe un serdi, bekletiyor.” dedi.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
“Gereğini yap, boş işlerle uğraşma, İBB’yi, başkanını, kıskançlığını bir kenara koy. Görevini yap. Sayın bakan bakanlık yapsın, troll gibi davranmasın. İçişleri Bakanlığı’nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ciddi bir meseledir.

BİZE KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLSUNLAR
Özellikle bazı süreçlerimize özel dava açma çabasında olan, engelleme çabasında olan, bir şeyler üretme çabasında olan belediye başkanlarımızın, şu anki yaratılmak istenen bize karşı, şahsıma ve yönetimimize karşı yaratılmak istenen siyasi türbülansın içine kapıldıklarını hissediyorum. Vazgeçsinler. O türbülans kendilerine zarar verecek. O türbülanslara kapılanlar, bir sonraki seçimde inansınlar ki vatandaşın huzuruna çıkıp oy bile isteyemeyecekler. Bıraksınlar, iş üretsinler. İş üretenin yanında olsunlar. Üretmediğimiz hususa karşı gelsinler. Bu kişiler, bu şahıslar, hangi belediye başkanları olduklarını kendileri iyi biliyorlar. Onlara buradan çağrı yapıyorum: Bizimle iş üretme konusunda özel çaba göstersinler.”