Tunceli Pülümür'de yurttaşlar sokağa atılma tehlikesiyle karşı karşıya

Tunceli Pülümür'de yurttaşlar sokağa atılma tehlikesiyle karşı karşıya
Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Meydanlar Mahallesi, artan deprem riski sonrası özel afet bölgesi ilan edildi. Emniyet, mahalle sakinlerini arayarak 3 gün içerisinde evlerini boşaltmaları yönünde tebligat gönderdi. Bölgede konteyner...
Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Meydanlar Mahallesi, artan deprem riski sonrası özel afet bölgesi ilan edildi. Emniyet, mahalle sakinlerini arayarak 3 gün içerisinde evlerini boşaltmaları yönünde tebligat gönderdi. Bölgede konteyner olmadığını  belirten mahalleli, "Evimizi boşaltıp nereye gidelim?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Birkan Cantürk

Yer bilimcilerinin radarında önemli bir yer teşkil eden Tunceli'de deprem riski artıyor. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 1 Ocak'ta meydana gelen 4,2 büyüklüğünde deprem sonrası uzmanlar, bölgedeki fay hareketleriyle ilgili endişelerini paylaşmıştı.

Özel afet bölgesi ilan edilen Pülümür ilçesinde yurttaşlara evlerini tahliye etmeleri yönünde emniyet tarafından tebligat gönderildi.

Pülümür'deki Meydanlar Mahallesi sakinleri ise, bölgede yeteri kadar konteyner olmamasından dolayı evlerinden çıkamıyor.

"Ortada konteyner yok"

Gazete Pencere'ye konuşan mahalle sakinlerinden Muzaffer Akyüz, "Emniyet '3 gün içinde evinizi boşaltın' diye tüm mahalle sakinlerini aramış. Ama konteyner kent için altyapı çalışmaları doğru düzgün yapılmamış, ortada konteyner yok" diyerek duruma tepki gösterdi.

"İnsanlar evlerini nasıl boşaltsın?"

Bölgede çalışmaların ilerletilmesi yönünde yetkililere seslenen Akyüz, "Konteynır kent için çalışmalar iki haftayı geçmesine rağmen henüz bir ilerleme yok. Bu halde insanlar evlerinden nasıl çıksın. Eşyalarını konteynıra nasıl sığdırsın? Bu şekilde kimse bir yere gitmez. Bu durumla ilgili hiçbir altyapı çalışması yok" diye konuştu.

Naci Görür Tunceli'yi işaret etmişti

Prof. Dr. Naci Görür de Tunceli de meydana gelen depremler sonrasında Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın deprem süresinin dolduğunu işaret etmiş ve "Bu fay eğer deprem üretirse 7,4’e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli’ye fazla uzak değil. Tunceli’ye yakın Tunceli hemen bu fayın güneyinde" diyerek uyarılarını sıralamıştı.