Tunceli’de Can Atalay protestosu: Hatay halkı vekiline kavuşacak

Tunceli’de Can Atalay protestosu: Hatay halkı vekiline kavuşacak
Tutuklu vekil Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi Tunceli’de protesto edildi. Yapılan açıklamada, "Hatay halkı vekiline kavuşacak" ifadeleri kullanıldı.Taksim/Gezi eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan Türkiye İşçi Partisi...

Tutuklu vekil Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi Tunceli’de protesto edildi. Yapılan açıklamada, "Hatay halkı vekiline kavuşacak" ifadeleri kullanıldı.

Taksim/Gezi eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi Tnnceli’de protesto edildi.

Gazete Duvar’dan Duygu Kıt’ın haberine göre, Sanat Sokağı’nda bir araya gelen grup adına basın metnini TİP Tunceli İl Başkanı Ali Avcıoğlu okudu. Avcıoğlu, “Can’a milletvekili mazbatası verildi. Meclis’te adı 'Hatay Milletvekili' olarak okundu. Meclis’teki tüm siyasi partilerin oy birliği ile Can Atalay, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tahliye edilmesine karar vermesine rağmen tahliye edilmeyerek, AYM kararı hiçe sayıldı” dedi.

'Biz saray'dan büyüğüz'

'Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerin ortadan kaldırıldığını' söyleyen Avcıoğlu, “Sanılmasın ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz, ‘öyle olsun’ diyeceğiz. Biz bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz Bu ülkede geçmişten bu yana halk iradesini hiçe sayarak düşürdüğünüz milletvekilliklerinin ve kayyım eliyle gasp ettiğiniz belediyelerin hesabını mutlaka vereceksiniz” diye konuştu.

Avcıoğlu, “Halkımıza da buradan bir çağrı yapıyoruz: Biz, Saray’dan büyüğüz, biz iktidarlardan, patronlardan büyüğüz. Bu yüzden şimdi bir kez daha yan yana gelmek, yeniden mücadele etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.