Türk Tabipleri Birliği'nden Hatay'a ziyaret; böcek üreme alanları artıyor

Türk Tabipleri Birliği'nden Hatay'a ziyaret; böcek üreme alanları artıyor
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Hatay Tabip Odası, Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı'nı ziyaret etti. Görüşmede son dönemde büyük artış gösteren böcek/kemirgen üreme alanı sayısının azaltılmasına dönük...

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Hatay Tabip Odası, Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı'nı ziyaret etti. Görüşmede son dönemde büyük artış gösteren böcek/kemirgen üreme alanı sayısının azaltılmasına dönük çalışmalar ele alındı, çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Hatay, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır hasarı alan illerden biri oldu. Depremin üzerinden 4 ay geçtikten sonra hâlâ depremzedelerin önemli bir kısmı çadır ve konteynerde kalıyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte temiz su ve hijyen ihtiyacı daha da arttı.

"Araç sayısı 103'ten 65'e düşürüldü"

Bununla birlikte yine mevsim değişikliğine bağlı olarak böcek ve kemirgen üreme alanlarının sayısında hatırı sayılır bir artış gözlemleniyor. TTB konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulundu, "İki yıl önce 103 araçla yapılan çalışma şu an 65 araçla yapılmaya çalışılmaktadır. Oysa deprem sonrası araç sayısının en az iki katına çıkması gerekmektedir. Yetkilileri hızla hareket etmeye ve il hıfzıssıhha kurulunu tüm bileşenleriyle toplamaya çağırıyoruz" şeklinde uyarı yaptı.