Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan dikkat çeken reklam: "Sansürün Karşısında Dur"

Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan dikkat çeken reklam: "Sansürün Karşısında Dur"
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) önceki gün yayımladığı Basın Özgürlüğü Raporu’nda fiziksel saldırıya uğrayan gazetecileri ve bağımsız medyaya kesilen para cezalarını gündemine taşımıştı. TGS'nin hedefinde bu...

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) önceki gün yayımladığı Basın Özgürlüğü Raporu’nda fiziksel saldırıya uğrayan gazetecileri ve bağımsız medyaya kesilen para cezalarını gündemine taşımıştı. TGS'nin hedefinde bu kez “Medyadaki sansür” vardı.

Yolu Beşiktaş’a düşen vatandaşların ilgi odağı olan reklamda “Son bir yılda 4253 habere erişim engeli getirildi” ifadeleri yer aldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) hazırladığı açık hava reklamı, yanından geçerken tam olarak okunamıyor, ancak karşısında durunca mesaj netleşiyordu.


Söz konusu reklamda, “Son bir yılda 4253 habere erişim engeli getirildi. Hakikati görmek için #SansürünKarşısındaDur” ifadeleri yer alıyor.

"SANSÜRÜN KARŞISINDA DURMAYA ÇAĞIRIYORUM"


Sosyal medyada yoğun ilgiyle karşılanan reklama ilişkin Sendika’nın yöneticisi Mustafa Kuleli, “Özgür bir medya, demokratik bir Türkiye için herkesin sansürün karşısına dikilmesi lazım. Gerçekleri görebilmek için tüm yurttaşları bizimle beraber olmaya, basın özgürlüğünün yanında yer almaya, sansürün karşısında durmaya çağırıyorum” dedi.