Türkiye, Mısır ve Katar'dan İsrail'e ortak tepki
Türkiye, Mısır ve Katar ortak açıklamayla, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son saldırılarına tepki gösterdi.
GAZETE PENCERE - Türkiye, Mısır ve Katar; İsrail'in Filistin'e ait Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılarına ilişkin ortak açıklama yayımladı.
Üç devletin arabulucu ülkeler olarak, İsrail'in kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere sivillerin hayatını kaybetmesine yol açan son saldırılarını en güçlü biçimde kınadığı, devam eden ihlallerden derin endişe duyduğu belirtildi.
Açıklamada, "Arabulucu ülkeler, Barış Kurulu ile İsrailli yetkililer arasında gerçekleştirilen görüşme de dahil olmak üzere, Gazze'deki Çatışmayı Sona Erdirmeye Yönelik Kapsamlı Plan'ın uygulanmasına yönelik yoğun çabaların sürdüğü ve müzakere sürecinde yapıcı adımların atıldığı kritik bir aşamada, İsrail'in saldırılarının yoğunlaşmasının bölgesel ve uluslararası çabaları sekteye uğrattığının altını çizmektedir" ifadelerine yer verildi.
Arabulucu ülkelerin, İsrail'in ateşkes anlaşması kapsamındaki tüm yükümlülüklerine tam olarak riayet etmesinin ve ateşkesi daha da zedeleyebilecek ve gerilimi tırmandırabilecek eylemlerden kaçınmasının zaruri olduğunu vurguladığı aktarılan açıklamada, bölgede devam eden İsrail saldırganlığının yol açtığı yıkıcı sonuçlar karşısında arabulucu ülkelerin, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2803 sayılı kararıyla desteklenen, ABD Başkanı Donald Trump'ın liderliğindeki Barış Kurulu'na, ateşkese uyulmasını teminen gerekli adımların atılması ve daha fazla tırmanmanın önlenmesi için baskı yapılması yönündeki çağrılarını yinelediği belirtildi.
Kaynak:ANKA