Türkiye'den İsrail'e kınama mesajı: Yasa dışı yerleşim kabul edilemez

Türkiye'den İsrail'e kınama mesajı: Yasa dışı yerleşim kabul edilemez
Dışişleri Bakanlığı, 2 aydır Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini kınadı. Doğu Kudüs'te konut inşasına yönelik planın onaylanmasının kabul edilemeyeceği...

Dışişleri Bakanlığı, 2 aydır Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini kınadı. Doğu Kudüs'te konut inşasına yönelik planın onaylanmasının kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada "Yaşananlar, İsrail’in Filistin halkını ve devletini yıldırma ve yıpratma stratejisinin somut göstergesi" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1800 konut inşa edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez"

"İsrail makamlarının, bir yandan Gazze’deki sivil halka yönelik barbarca saldırılarını sürdürürken, diğer yandan işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimleri genişletmesini şiddetle kınıyoruz. İsrail’in Doğu Kudüs’te 186 dönümlük bir alan üzerinde yaklaşık 1800 konut inşa edilmesine yönelik planı onaylaması hiçbir şekilde kabul edilemez.

"Yıldırma stratejisinin somut örneği"

İsrail güvenlik güçleri ve yerleşimcilerin Doğu Kudüs dâhil, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik gerçekleştirdikleri terör ve şiddet eylemleri, İsrail’in Filistin halkını ve devletini yıldırma ve yıpratma stratejisinin somut birer göstergesidir.

İsrail’in yayılmacı zihniyeti, kalıcı barış zeminine ciddi zarar vermekte, uluslararası hukuk ihlallerine yenilerini eklemektedir."