Tutuklanan Gazeteci Fatih Ergin'in ifadesi
Gazeteci Fatih Ergin, sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklandığı soruşturmada haberi kendisinin üretmediğini ve kısa sürede düzelttiğini söyledi.
GAZETE PENCERE - Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Ergin, mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.
Nefes.com.tr Haber Müdürü Ergin, paylaşımı kendisinin yaptığını ancak savcılıktan gelen bilgi notunun ardından haberinde düzeltmeye gittiğini belirtti. Ergin, aynı bilginin farklı basın yayın organlarında da yer aldığını, haberin ilk yayıcısının kendisi olmadığını ifade etti.
"Paylaşımı ben yaptım. Ancak 1 saat sonra savcılıktan bilgi notu gelince haberimde düzeltme yaptım. Benim dışımda birçok basın yayın organı bu haberi paylaştı. Bu haberi ben üretmedim. İlk haber sitelerine yayan da ben değilim. Gördüğümü paylaştım. Bu bilgi sadece bana gelmiş olsaydı haberin içeriğinde farklılıklar olurdu. Suçlamayı kabul etmiyorum."
Ergin’in ifadesinde, paylaşımının altına Adalet Bakanı Akın Gürlek ve Silivri Başsavcısını hedef alan yorumlara da değindiği aktarıldı. Ergin, bu yorumları tasvip etmediğini belirterek ilgili hesap sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Soruşturmaya konu süreçte, Kozinoğlu’nun kaldığı cezaevinde kampüs doktoru olarak görev yapan 66 yaşındaki Turgay Tamer’in İstanbul Büyükçekmece’deki evinde ölü bulunması gündeme gelmişti. Ergin’in Tamer için önce “adli tıp çalışanı” ifadesini kullandığı, kısa süre sonra bu bilgiyi düzelttiği belirtildi.
Kaynak:Haber Merkezi