Ülkü Ocakları Başkanı, çay içmeye çağırdığı gazeteciye saldırdı

Ülkü Ocakları Başkanı, çay içmeye çağırdığı gazeteciye saldırdı
Çanakkale’de yayımlanan Çandan Haber gazetesinin sahibi Çanakkale Ülkü Ocakları’nın astığı pankartın haber yapılmasının ardından Çan Ülkü Ocakları Başkanı tarafından darp edildi.Çandan Haber gazetesi imtiyaz sahibi...

Çanakkale’de yayımlanan Çandan Haber gazetesinin sahibi Çanakkale Ülkü Ocakları’nın astığı pankartın haber yapılmasının ardından Çan Ülkü Ocakları Başkanı tarafından darp edildi.

Çandan Haber gazetesi imtiyaz sahibi Mumammed Yavaş, Çan Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Dinç tarafından saldırıya maruz kaldı.

Çandan Haber, Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’la Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yüzlerini bir arada gösteren pankartlarını binasına asmasını haberleştirdi.

Pankartlarda, "Dikkat, attığın oy Mehmetçik'e kurşun olmasın" ve "Bazıları iki yüzlüdür" ifadeleri yer aldı. Gazete, pankartlarla ilgili "Ülkü Ocakları'ndan tepki çeken pankart" başlığıyla bir haber yaptı. Bunun ardından Çan Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Dinç,sosyal medya hesabından  haberle ilgili ne kadar para alındığını sordu. Çandan Haber ise verdiği cevapta, pankartları haber değeri olduğu için paylaştıklarını ve para almadıklarını ifade etti.

Sosyal medyadaki bu polemik dün akşam saatlerinde farklı bir boyuta taşındı. Dinç, Yavaş'ı telefonla arayarak 'çay içmeye' davet etti. Bundan sonraki yaşananları ise Yavaş, şöyle aktardı: "Biraz önce ÇAn Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Dinç tarafından arandım. Vaiz Mustafa Sokak'ta bulunan Elit Cafe'ye davet etti. 'Çay içeceğiz kardeşim' dedi. Daha önceden de arkadaşım olduğu için gittim. Elimi sıktı, bir anda "Devlet Bey'e nasıl yazarsın" deyip saldırmaya başladı. Hiç karşılık vermedim ve yere kapandım, vurmaya devam etti. 'Sinan Ateş'i öldürdüğünüz gibi beni de mi öldüreceksiniz' dedim. 'Öldüreceğiz lan' dedi."

Yaşananların ardından Yavaş, Emniyet’e suç duyurusunda bulunurken Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzer Akgün ise ilçeye gelerek bir açıklama yaptı. Akgün, Yavaş'ın "Olay çıksın diye üstün bir çaba sarf ettiğini" ve provakasoyon yaptığını öne sürdü. Akgün, Yavaş'a saldıran Dinç'in sahipsiz olmadığını söyledi. Akgün, yaşananları ise saldırı değil arbede olarak tanımladı.

Öte yandan DİSK Basın-İş üyesi de olan Yavaş ve Çandan Haber gazetesine gün içerisinde DİSK heyetinin ziyaret etmesi bekleniyor.