Ümit Karan'dan Okan Buruk'a sert eleştiri: Sen Tete'yi Zaha'ya tercih ettin

Ümit Karan'dan Okan Buruk'a sert eleştiri: Sen Tete'yi Zaha'ya tercih ettin
Dün UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Sparta Prag, Galatasaray'ı 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde adını son 16 turuna yazdırdı. Eski Galatasaray futbolcusu ve spor yorumcusu Ümit Karan, Sparta Prag karşısında ağır yenilgi yaşayan...
Dün UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Sparta Prag, Galatasaray'ı 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde adını son 16 turuna yazdırdı. Eski Galatasaray futbolcusu ve spor yorumcusu Ümit Karan, Sparta Prag karşısında ağır yenilgi yaşayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a sert eleştirilerde bulundu.

Eski Galatasaray futbolcusu ve yorumcu Ümit Karan, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Sparta Prag ile oynanılan ve 4-1'lik skorla kaybedilen rövanş maçını yorumladı. Karan, "Bu kadar ağır bir mağlubiyet beklemiyordum. Sen rakibini analiz etmedin kardeşim. İlk maçta neyi yaptıysan, ikinci maçta da onu yaptın. Sen nasıl Berkan Kutlu'ya 90 dakika boyunca sol bekte dayandın? Bütün giren oyuncular neden reaksiyon göstermiyorlar? Bunları Okan hocaya sormak gerek. Giren, çıkanı arattı" dedi.

"Transferlerin tamamı fiyasko"

Mauro Icardi'nin çok kırılgan oynadığını ve maça giremediğini söyleyen Ümit Karan, Galatasaray'ın yaptığı transferlerin tamamının fiyasko olduğunu söyledi. 47 yaşındaki yorumcu, "Icardi sıfır, zaten sanırım Twitter'dan da etkileniyor eşiyle alakalı birçok paylaşım yapılıyor. Kerem yok, Torreira yok, Mertens yok... Nasıl kazanacaksın kardeşim? İki kişiyle maç kazanabilecek misin? Bir transfer dışında Galatasaray'ın yaptığı transferlerin tamamı fiyasko" yorumunu yaptı.

"Oyuncular reaksiyon gösteremedi"

Galatasaray'ın birkaç faul yaptğında maçın İngiliz hakemi Anthony Taylor'ın kartına başvurmasını değerlendiren ünlü isim, "Hakemin maça büyük etkisi oldu, Kaan Ayhan'a çıkardın kırmızı kartı ama Galatasaraylı futbolcular daha çok yedi o faulleri. İki faul yaptık sarı kart çıkardı. Hakem kesinlikle maça etki etti ama oyuncular da reaksiyon gösteremedi" açıklamasını yaptı.

"Okan Hoca'nın bahsettiği yıldızlar neredeydi?"

Galatasaray'ın yıldız futbolcularının bugün sahada istenilen performansı koymadığını ve duygusuz oynadıklarını ifade eden eski milli futbolcu, "Bugün Okan Hocanın bahsettiği yıldızlar neredeydi? Ben yıldız futbolcu olarak tepki koyardım. Mauro Icardi, ayağını falan sokamıyor ya. Duygusuz oynadı takım" şeklinde konuştu.

"Adamların baskısına dayanamadın"

Sparta Prag'ın, Galatasaray'ın yarı sahasına çok kolay geçtiğini ve düzenli baskıyla Galatasaray'ı kırdığını söyleyen eski golcü, "3. bölgeye geçiş oyunun yok, 5-10 dakika baskı yapamadın. Sen adamların baskısına dayanamadın ve golü yedin. Alan buldu adam ve müthiş bir vuruşla golü attı" ifadelerini kullandı.

"Sen Tete'yi Zaha'ya tercih ettin"

Sparta Prag'a 4-1 yenilen Galatasaray'da bu mağlubiyetin lige yansıyıp yansımayacağını konuşan Ümit Karan, Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Tete için ise, şu cümleleri sarfetti: "Bu mağlubiyet lige yansır mı bilmiyorum ama lige yansımaması için Galatasaray'ın kenetlenmesi lazım. Ben Tete'yi sahada görmek istemiyorum. Sen Tete'yi Zaha'ya tercih ettin."