Ümit Özdağ: Bu galibiyet Pirus zaferidir!

Ümit Özdağ: Bu galibiyet Pirus zaferidir!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı neden tebrik etmeyeceğini açıkladı. Özdağ, "Erdoğan bu seçimi, sayısı Türk vatandaşlarından gizlenen vatandaşlık verilen yabancıların...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı neden tebrik etmeyeceğini açıkladı. Özdağ, "Erdoğan bu seçimi, sayısı Türk vatandaşlarından gizlenen vatandaşlık verilen yabancıların oyları olmadan kazansaydı kendisini tebrik ederdim. Zafer Partisi, Erdoğan'ı tebrik etmemekte kararlıdır" dedi. Özdağ, Erdoğan'ın galibiyetini "Pirus zaferi" olarak niteledi.

Özdağ, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

"Israrla yok sayılmak istenen Zafer Partisi Türk siyasetinin temel parametrelerini yeniden belirlemiştir. Bizimle görüşmek isteyen Kılıçdaroğlu ve Numan Kurtulmuş ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Özellikle 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmeleri konusunda görüşülmüştür.

Özdağ, bakanlık istedi mi?

Sonradan bazı iktidar çevrelerinde Zafer Partisi bizden bakanlık istedi şeklinde yorumlar istendi. Biz sizden ne isteyecektik? Yapamadığınız becermeye niyetiniz olmaya bir konuda fayda sağlamak için evet görev istedik ama sizin böyle bir niyetinizin olmadığı için de mümkün olmadı.

"Sinan Oğan'ın oyları Kılıçdaroğlu'na gitti"

Sinan Oğan'ın kişisel tercihi olmuştur. AKP hükümetini yıkımı enkazı kaldırmak taze bir başlangıç yapmak için Kılıçdaroğlu ile ikinci kez görüştük. Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokol ikinci tur öncesinde seçmene umut aşılamıştır. Seçime katılım oranı azalmışken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı artmıştır. Sayın Sinan Oğan'a giden oyların sayın Kılıçdaroğlu'na gittiğini göstermiştir. 

"Erdoğan için bu sonuç galibiyet gibi görünen mağlubiyettir"

Seçim sonuçlarının kazananı olan Erdoğan için bu galibiyet Pirus zaferidir. Erdoğan için bu sonuç galibiyet gibi görünen mağlubiyettir. Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir. 

Vatanımız her geçen gün biraz daha işgal edilecektir. AKP'nin yarattığı büyük yıkıntıya karşı direneceğiz. Sevgili kardeşlerim moralinizi bozmayın. Artık küresel güçlerin yok sayamayacağı Zafer Partisi var. Türkiye'nin göçmenistan olmaması için sizi Zafer Partisi'ne davet ediyorum. Sığınmacılara yılda 10 milyon dolar harcanmaması için partimize katılın. Kadınlarımızın, kardeşlerimizin annelerimizin sokakta taciz edilmeden yürümesi için partimize katılın. Zafer Partisi sizin partiniz. Burada 6 ok da 9 ışık da temsil ediliyor. Zafer Partisi'nde sağ ve sol yoktur. Türk milletinin zaferini hep birlikte kazanacağız.

"Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan'da"

Bu seçim kazanılmayacak bir seçim değildi. Devletin bütün imkanlarına rağmen, bütün ithal seçmen girişimlerine rağmen alınan oy iki puan fazladır. Erdoğan'ın bugün oluşturabildiği çoğunluk büyük bir bölümü Türk vatandaşı olmakla birlikte ithal seçmen olan yüzde 2'ye dayanmaktadır. Kimse bunla zafer kazandım diye ortada dolaşmasın. Bu bir Pirus Zaferidir. 21 yıldır izlenen yanlış ekonomik politikaların Türkiye'yi getirdiği nokta kriz değil ekonomik enkaz noktasıdır. Bu enkaz Erdoğan'ın kucağındadır. Kendisi de bunu itiraf ediyor zaten. Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan'da. Örtülü işgale karşı direnerek bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

"Erdoğan BOTAŞ, THY ve Devlet Demiryolları'nı satmaya hazırlanıyor"

Seçim sonuçlarının kazananı olan Erdoğan için bu galibiyet, bir Pirus Zaferi'dir. Bir diğer ifadeyle galibiyet gibi görünen mağlubiyettir. Tüm kaynakları yanlış kullanarak geldiği bu noktada ekonomiyi gireceği büyük türbülanstan çıkarma görevi Sayın Erdoğan'ın üzerindedir. Ancak üzülerek söylüyorum ki AKP hükümeti, Erdoğan bunu başaramayacaktır ve Türk milletinin son varlıklarını BOTAŞ'ı, Türk Hava Yolları'nı, Devlet Demiryolları'nı satmaya hazırlanmaktadır. Açıkçası Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir ve Anadolu üzerinde sadece milletimiz, o da sığınmacıların belirleyeceği çerçevede yaşamaya başlamıştır. Burada sahip olmaktan çıkıp kiracı olmaya doğru hızla dönüşüyoruz. Türk ekonomisi hızla varlıklarını ve bağımsızlığın yitirmektedir. AKP hükümeti, Türk milletini kendi toprağında kiracı yapmıştır. Sığınmacı tehdidi ve ekonomi tehdit artarak devam edecektir. AK Parti'nin ekonomik yıkımı devam ederken başta Suriyeliler olmak üzere Araplara vatandaşlık verme politikası hızla devam edecek, şehirlerimiz her geçen gün biraz daha Orta Doğululaşacaktır. Vatanımız her geçen gün biraz daha işgal edilecektir. AK ­Parti hükümetlerinin neden olduğu büyük yıkıma karşı Zafer Partisi olarak Türk tarihinden, İstiklal Harbimizden ve Atatürk'ten aldığımız inançla direneceğiz. Artık ne küresel güçlerin ne de Türk siyasi unsurlarının yok sayamayacağı Zafer Partisi var. Zafer Partisi kuruluşundan bu yana geçen bir buçuk sene içinde seçim sonucunda kıyı başını ele geçirmeyi başarmıştır."

("Kılıçdaroğlu tarafından bakanlık sözü verildi mi" sorusu) "Bu bakanlık ve şu bakanlık diye bir bilgi vermem doğru olmaz. Kılıçdaroğlu devletten gelen biri olarak kimlerle nasıl yöneteceğini de biliyor."

(Diğer partilerle bir ittifak yapmayı düşünüyor musunuz? sorusu) “Siyaset ittifak sanatıdır. Fakat bu ittifakların rant değil ilkeler ve değerler zemininde yapılması gerekir. Zafer Partisi olarak ilkelerimizin korunması doğrultusunda ittifaka açığız."