Ümit Özdağ'dan çarpıcı 'FETÖ' iddiası: Soruşturma geçiren polis ve emniyet müdürü göreve geri döndü

Ümit Özdağ'dan çarpıcı 'FETÖ' iddiası: Soruşturma geçiren polis ve emniyet müdürü göreve geri döndü
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, FETÖ’den soruşturma geçiren polisin ve emniyet müdürünün göreve geri döndüğünü ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bu kişilere ılımlı yaklaştığını iddia etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Tele 1'de Tunca Mollaveisoğlu’na konuk olan Özdağ, , CHP’nin Süleyman Soylu’nun suç örgütlerinin önünü açtığı iddialarına ve Sinan Ateş davalarına değindi.


Soylu’yla en güçlü olduğu dönemde hesaplaştığını belirten Özdağ, "İçişleri Bakanlığı önünde ‘Süleyman Soylu sen bir kriminalsin’ dedim. Ortada bir karşılaştırma yapmak istersem 17-25 aralık benzeri bir vaka yaşadık. 17-25 aralıkta ortada bir suç vardı. Bir de bunun üzerinden bir siyasal sonuç üretmeyi hedefleyen FETÖ yapılanması vardı. Ayhan Bora Kaplan üzerinden bir suç süreci var bunun siyasi bağlantıları var" diye konuştu.

Yerlikaya FETÖ ile gerçekten mücadele ediyor mu?


Emniyet içerisinde FETÖ olgusunun yeniden canlanmaya başladığını öne süren Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süreci yakından takip eden ve isim isim kimin nasıl bağlantılarının olduğunu geçmişte hangi görevlerde bulunduklarını bazı suikastlar gerçekleştirilirken bazı emniyet müdürlerinin hangi görevlerde bulunduklarını haklarında hangi soruşturmalar açıldığını bilen biri olarak konuşuyorum. FETÖ’den soruşturma geçiren kişinin, polisin, emniyet müdürünün göreve geri döndüğünü ve İçişleri Bakanı’nın bu kişilere karşı ılımlı yaklaştığını görüyorum. Ali Yerlikaya’dan bahsediyorum. Ali Yerlikaya müthiş bir halkla ilişkiler çalışması yapıyor. Çok başarılı ama Ali Yerlikaya’nın FETÖ ile gerçekten mücadele etmesi gerekiyor. Ediyor mu? Hayır."