"UTANCIMDAN çocuklarımın yüzüne bakamıyordum"

"UTANCIMDAN çocuklarımın yüzüne bakamıyordum"
AK Parti’den ayrıldıktan sonra DEVA Partisi’ne geçen Mustafa Yeneroğlu, yaşanan hukuksuzlukların dayanılmaz boyutlara geldiğini söyledi. Yeneroğlu, AK Parti’deki son 1 yılında çocuklarının yüzüne utanmadan bakamadığını...

AK Parti’den ayrıldıktan sonra DEVA Partisi’ne geçen Mustafa Yeneroğlu, yaşanan hukuksuzlukların dayanılmaz boyutlara geldiğini söyledi. Yeneroğlu, AK Parti’deki son 1 yılında çocuklarının yüzüne utanmadan bakamadığını ifade etti.
“HUKUKSUZLUK DAYANILMAZ BOYUTTAYDI”
DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti’de siyaset yaptığı döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Mesele namazdan sonra dua ettiğinizde kendinizle barışık bir şekilde Allah’a yalvarabiliyor musunuz” ifadelerini kullanan Yeneroğlu, “AK Parti’de siyaset yaparken çocuklarınızın yüzüne utanmadan bakamıyor muydunuz?” sorusuna, “Son bir yılda bakamıyordum” sözleriyle yanıt verdi.
Adem Özköse’nin Youtube kanalında konuşan Yeneroğlu, AK Parti’den ayılmasının nedenlerini anlattı.
Yeneroğlu, “2016’dan şunu gördüm bir kere yurtdışında yaşıyorsunuz. Romantik bir bakış açısı var Türkiye’ye. Türkiye’nin gerçekleriyle hemhal değilsiniz. Meseleleri tam olarak bilmiyorsunuz. Ama Türkiye’ye geldikten sonra dışlanan birçok kesimle görüştüm. Azınlıklarla iletişim kurdum. Ve baktım ki bu insanların önemli bir bölümü hadlerini bilmeleri gereken toplumsal sınıflara bölünmüş. Ve bu adeta genlerine işlemiş. Biz de o gülücükler, o görünen hoş ortam gerçeği yansıtmıyor” dedi.
“ERDOĞAN’A ANLATIYORDUM”
“Şimdi 2016’da bu süreçte baktım ki hukukla alakası olmayan o kadar büyük haksızlıklar yapılabiliyor ki” diyen Yeneroğlu, Erdoğan’a bunları anlattığını söyledi. Yeneroğlu, “İlk başta anlayışla karşılayabileceğini düşünüyordu. Ama zamanla gördüm ki toplumu kutuplaştırmaya matuf ve kendi zihin dünyasında hukuk dışında başka kategoriler var. Ben bunları düşman hukuku diye kelimelendiriyorum. Basın tamamen ellerinde. Kamuoyu nasıl isteniyorsa öyle gösteriyor, diğerleri de korkuyor zaten” şeklinde konuştu