‘Uyanık’ atmaca ballı satışı savundu

‘Uyanık’ atmaca ballı satışı savundu
KİPTAŞ’a yaptığı arsa satışı nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eleştirilerinin hedefi olan Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, KİPTAŞ’a 1 değil 2 arazi sattığını söyledi. KİPTAŞ’ın kendisi...

KİPTAŞ’a yaptığı arsa satışı nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eleştirilerinin hedefi olan Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, KİPTAŞ’a 1 değil 2 arazi sattığını söyledi. KİPTAŞ’ın kendisi için ‘uygun müşteri’ olduğunu dile getiren Atmaca, “Benim araziyi alış maliyetimin düşük olması benim bunu ucuza satmam anlamına gelmez ki” dedi. İmamoğlu’nun “Uyanık” dediği Atmaca, “Arsanın satışının 4 gün sonra olması tesadüf mü yani?” şeklindeki soruya, “Hayır tabii ki… KİPTAŞ’la elimdeki arazi için anlaşmayı yaptım, ardından da hemen kalan yarısını gittim aldım ki satışı yapabileyim” yanıtını verdi.
Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın sorularını yanıtlayan Atmaca, “Benim Bahçeşehir’de hepsi yan yana 6 arazim vardı. 3’üne inşaat yapıp sattım. Birini başka birine sattım. 2’sini de KİPTAŞ’a sattım. Yani KİPTAŞ’a 1 değil 2 arazi sattım” dedi.
Atmaca arazilerin toplamda 100 bin metrekareden fazla olduğunu belirterek, “KİPTAŞ’a sattığım 30 bin metrekarelik araziyi 2014 yılında aldım. Diğerinin de yarısını 2015’te aldım. Kalan yarısını almadım, daha sonraki kararıma göre hareket edeceğim bir sistemde bıraktım. İşte Ekrem Bey’in bahsettiği arazi, daha sonraki kararıma göre hareket edeceğim bir sistemde bıraktım dediğim arazi” dedi.
İmamoğlu’nun KİPTAŞ’a satışından 4 gün önce alındığını söylediği araziyle ilgili Atmaca, “Satıştan 4 gün önce alındı denilen arazi yarısını alıp yarısını almadığım arazi” ifadesini kullandı.
BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATMAMIŞ
İçişleri Bakanlığı’nın satışla ilgili olarak soruşturma başlatmadığını belirten Atmaca, “Hayır bir soruşturma yok. Şunu tekrar söylemek istiyorum. Ekrem Bey’in açıkladığı bilgiler gizli değil ki” ifadelerini kullandı.