Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı
Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu hakları, Adalet Bakanlığı tarafından geri alındı. DEM Parti konuya ilişkin açıklama yaparak, "Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir"...
Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu hakları, Adalet Bakanlığı tarafından geri alındı. DEM Parti konuya ilişkin açıklama yaparak, "Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir" ifadelerini kaydetti.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu hakkı Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz üzerine geri alındı. Duruma tepki gösteren DEM Parti, "Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Bu güçlü irade, aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevaptır" açıklamasında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Van’da Büyükşehir Belediyesi ile 3'ü merkez 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. Belediyelerinin tamamının bir partide olduğu tek kent Van olurken, kentteki tüm belediyeleri alan tek parti ise DEM Parti oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre, Van’da Abdullah Zeydan 220 bin 919, AKP adayı Abdulahat Arvas 108 bin 802 oy aldı.

Mesai bitimine 5 dakika kala itiraz

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığını açıkladı.

Van'da yeni bir hukuksuzluk girişiminin ortaya konduğuna dikkat çekilen açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının hiçe sayıldığı vurgulandı.

"Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır"

Partiden yapılan açıklamada, "Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" denildi.

Daha önce Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Zeydan'ın adaylık başvurusunu kabul etmişti.