‘Virüsün seyri 24 Nisan’da değişti’

‘Virüsün seyri 24 Nisan’da değişti’
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Türkiye’nin koronavirüste pik noktayı 11 Nisan’da gördüğünü belirterek, “24 Nisan ise vaka ve iyileşen hasta sayısının buluştuğu noktaydı....

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Türkiye’nin koronavirüste pik noktayı 11 Nisan’da gördüğünü belirterek, “24 Nisan ise vaka ve iyileşen hasta sayısının buluştuğu noktaydı. Ardından iyileşen hasta sayısı hızla yükselmeye başladı” dedi.
Çetin, Türkiye’de koronavirüsün son durumunu anlattı. Son günlerdeki vaka sayısındaki düşüşün herkesi ümitlendirdiğini belirten Çetin, “Hastalık ilk çıktıktan yaklaşık 14 gün sonra iyileşen sayımız başlıyor. Başlangıçta yavaş başlıyor, daha sonra hızlı bir şekilde yükseliyor. Bizim için önemli olan tarih 24 Nisan tarihidir. Bu tarih bizim günlük bulduğumuz vaka sayıları ile aynı şekilde iyileşen hasta sayısının çakıştığı tarihtir. Bu tarihten itibaren iyileşen sayısı hızlıca yukarıya çıkmaya başladı” dedi.


‘TARZINDA DEĞİŞİKLİK YOK’
Virüste herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Prof. Dr. Çetin, “Son zamanlarda vaka sayılarının azalmasıyla ‘acaba virüsün etkisinde bir azalma mı oldu?’ diye tartışılıyor. Virüsün davranış tarzında hiçbir değişiklik yok. Sadece bu değişiklik bizim davranış tarzımızdan geliyor. Biz virüsü tanıdık” dedi.
‘BAYRAMDA HASTALIĞIN BELİNİ KIRACAĞIZ’
Bayram tedbirlerinin hastalıkla mücadelede etkin sonuçlar verebileceğini ekleyen Prof. Dr. Çetin, “11 Mart’ta biz ilk vakamızı gördük, 11 Nisan tarihinde pik yaptık, 11 Mayıs tarihinde açılımlarımızı yaptık. 11 Haziran itibariyle de 300’lü rakamları göreceğimizi düşünüyoruz. Bu dönemde tedbirleri sıkı tutarsak hastalığın belini kıracağız” diye konuştu.