Yangınla boğuşan işçiler sahipsiz, sendika gazetecilere hediye yağdırdı

Yangınla boğuşan işçiler sahipsiz, sendika gazetecilere hediye yağdırdı
Orman yangınlarıyla mücadelede zorluk çeken işçilerin kıyafet ve ekipman eksiklikleri gündemdeyken, Hak-İş’e bağlı Öz Orman-İş Sendikası basın toplantısına katılan gazetecilere 5 bin TL’lik teknoloji market çeki dağıttı

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadele ederken orman işçilerinin zor koşullarda çalıştığına dair görüntüler gündem yaratıyor. Ayakkabısı olmayan, koruyucu kıyafeti bulunmayan işçilerin sahada canla başla çalıştığı bir dönemde, Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Orman-İş Sendikası yeni bir tartışmanın merkezine oturdu.

Gazetecilere 5 bin TL’lik hediye çeki dağıtıldı

Baba Ocağı sitesinden Gürkan Demirtaş'ın haberine göre; Sendika, bugün düzenlediği basın toplantısına katılan yaklaşık 60 gazeteciye, bir teknoloji marketinde kullanılmak üzere 5 bin TL değerinde hediye çeki dağıttı. Orman işçileri yeterli ekipman olmadan alevlerin arasında çalışırken, bu jest sosyal medyada ve meslek örgütlerinde büyük tepki çekti.

Daha önce Apple saat dağıtmışlardı

Bu, sendikanın ilk tartışmalı hediyesi değil. Daha önce düzenlenen bir başka basın toplantısında da gazetecilere Apple Watch marka akıllı saatler hediye edilmişti. Olay basına yansıdıktan sonra bazı gazeteciler dağıtılan saatleri iade etmişti.

Tepkiler büyüyor

Orman işçilerine yeterli destek sağlanmazken, sendikanın basına yönelik bu tür jestleri "etik dışı" olarak değerlendirilirken, ormanda görev yapan personelin hâlâ koruyucu ekipmandan yoksun olması kamuoyunda “önceliklerin yanlışlığına” dair eleştirileri beraberinde getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar