Yargıtay kararına karşı CHP ve TİP ortak eylem mi yapacak?

Yargıtay kararına karşı CHP ve TİP ortak eylem mi yapacak?
CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş Meclis’te ortak toplantı yaptıYargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM...

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş Meclis’te ortak toplantı yaptı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri için suç duyurusunda bulunmasının yankıları sürüyor.

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te ortak toplantı yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’u arayıp talep ettiğini "Danışma Toplantısını’nın" saatinin açıklandığı dakikalarda başlayan toplantıda CHP ve TİP karara karşı eylem takvimini konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın CHP’nin duruşundan dolayı 'CHP’ye teşekkür ettiğini' ifade ederken “hem Meclis’te hem de Meclis dışında yapacağımız eylemleri konuştuk" dedi.

Toplantıdan gelen bilgilere göre TİP ve CHP Yargıtay kararını bir 'darbe' olarak yorumlayarak ortak bir eylem takvimi planlıyor. Öte yandan TİP heyeti Meclis'te HEDEP'i de ziyaret etti.