Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi hangi hallerde kullanılamaz?

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi hangi hallerde kullanılamaz?
TFF, yarı otomatik ofsayt sisteminin hangi hâllerde kullanılamayacağına ilişkin bilgilendirmede bulundu.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi'nin (SAOT) hangi hallerde kullanılıp hangi hallede kullanılamayacağı...
TFF, yarı otomatik ofsayt sisteminin hangi hâllerde kullanılamayacağına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi'nin (SAOT) hangi hallerde kullanılıp hangi hallede kullanılamayacağı ile ilgili bir bilgilendirme yaptı.

TFF'nin bilgilendirme mesajı şu şekilde:

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT) hangi hallerde kullanılmaz?

Bu sistem EPTS yani Electronic Performance And Tracking Systems kameralarından aldığı görüntülerin işlenmesi sonucu çalıştığı için, sistemin yani EPTS kameralarının çizgileri tanıyamadığı durumlarda çalışmaz

Çizgilerin kaybolasına veya görülmesinin zorlaşmasına sebep olabilecek;

  • Kar yağışı sonucu zeminin karla kaplanması,
  • Yoğun (aşırı) yağmur,
  • Sis,
  • Gündüz maçlarında, stadın konumu gereği aşırı güneş

Nedeniyle çizgilerin EPTS kameraları tarafından görülememesi durumlarında yarı otomatik ofsayt sistemi (SAOT) çalışmayabilir.

Ayrıca, kesintisiz UPS sistemi olmadığı durumlar elektrik kesintisi yaşanacak olursa, EPTS kameraları yine çalışmayacaktır.

Not: Bu aksaklıklar FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, İtalya Serie A gibi yarı otomatik ofsayt teknolojisi (SAOT) kullanılan tüm turnuvalarda yaşanabilir ve sistem devre dışı kalabilir. Bu durumda VAR hakemi "Cross-hair" sistemini kullanmaya devam edecektir.