YSK: Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 2018'de başladı

YSK: Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 2018'de başladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.YSK açıklamasında, "Yeni sistemle gidilen ilk seçim 24 Haziran 2018'dir. Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.

YSK açıklamasında, "Yeni sistemle gidilen ilk seçim 24 Haziran 2018'dir. Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 24 Haziran 2018'de başladı" denildi.

ALTI PARTİ İTİRAZ ETMİŞTİ

Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olmasına İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Memleket Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi Anayasa’yı gerekçe göstererek itiraz etmişti. Anayasa’nın 101. maddesinde “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” deniliyor. Erdoğan’ın üçüncü kez aday olabilmesine ilişkin tek istisna Anayasa’nın 116. maddesinde yer alıyor. Bu da Cumhurbaşkanı’nın ikinci dönemi sürerken Meclis’in beşte üç çoğunlukla seçimleri yenilemesi. Oysa Meclis böyle bir karar almadı. Erdoğan, 2014’teki seçimde yüzde 51,79, 2018’deki seçimde ise yüzde 52,59 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmişti.