Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Hakan Atilla'dan "kaçacak mısınız" sorusuna yanıt

Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Hakan Atilla'dan "kaçacak mısınız" sorusuna yanıt
Havalimanında pasaportuna el konulan ve karakola götürülen Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, yurt dışı çıkış yasağı kararı tebliğ edildikten sonra bırakılmıştı. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz,...

Havalimanında pasaportuna el konulan ve karakola götürülen Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, yurt dışı çıkış yasağı kararı tebliğ edildikten sonra bırakılmıştı. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımladığı köşe yazısında eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yla yaptığı görüşmeyi yazdı.

"Devletin ne zaman seveceği, ne zaman döveceği belli olmuyor."

ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından ise Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla Atilla, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve bürokratlar tarafından törenle karşılanmıştı. Atilla eşi ve oğlu ile İstanbul Havalimanı'nda pasaportunun iptal edilerek yurt dışına çıkışına izin verilmemesine yönelik soruya, "Biliyorsunuz, devletin ne zaman seveceği, ne zaman döveceği belli olmuyor. Ama mantık çerçevesinde bir izah olması gerekiyor. İnsanların seyahat özgürlüğünü kısıtlarken sebep söylemek lazım" diye yanıtladı.

"o muameleyi görmemizi gerektirecek bir şey yok"

Türkiye'den kaçacağına yönelik iddiaları reddeden Hakan Atilla, "İnsan kendi ülkesinde böyle bir şeyle karşılaşmayı beklemiyor. Yerimiz belli, yurdumuz belli. Nerede olduğumuzu herkes bilir. Gidip de, havalimanında eşimizle, çocuğumuzla o muameleyi görmemizi gerektirecek bir şey yok" ifadelerini kullandı.