İBB'ye bir 'yürüyen merdiven' sabotajı daha! Merdiveni durdurdular, kumpası 'çak' hareketiyle kutladılar

İBB'ye bir 'yürüyen merdiven' sabotajı daha!  Merdiveni durdurdular, kumpası 'çak' hareketiyle kutladılar
İstanbul'da yürüyen merdivenlere yönelik düzenlenen sabotaj görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini yayınlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul,...

İstanbul'da yürüyen merdivenlere yönelik düzenlenen sabotaj görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini yayınlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul, sabotaj düzenleyenlerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Bu kez adres Beylikdüzü Metrobüs Durağı

Son olarak Beylikdüzü Metrobüs Durağı’ndan bir sabotaj görüntüsü daha ortaya çıktı.

17 Eylül 2023 tarihinde Saat 07.01.çalışır haldeki yürüyen merdiven kasıtlı olarak durduruluyor. Öte yandan İBB'nin yayınladığı söz konusu videoda, merdivenleri durduran iki kişinin birbirine 'çak' hareketi yaptığı görüldü.

Ongun İBB’nin sosyal medya hesabından paylaşılan videoyu alıntılayarak “Elimizdeki yüzlerce sabotaj görüntüsünden sadece biri…” dedi.

İBB ise metrobüs hatlarındaki yürüyen merdivenlere dönük sabotajlara ilişkin suç duyurusunda bulundu. 17 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşen sabotajlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de delil olarak savcılık makamına iletildi.

Şahısların merdivenleri tuşlara basılarak durdurdukları, kamu hizmetinden yararlanma hakkını engelleyerek suç işledikleri hatırlatıldı. TCK’nın 113. Maddesinde yer alan Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi Suçunun işlediğinin kamera görüntüleriyle sabit olduğu belirtildi. Suç duyurusunda, şahıslar hakkında gerekli soruşturmanın başlatılarak kamu davası açılmasına karar verilmesi talep edildi.

Ne olmuştu?

İstanbul Metrosu’nda bir kişinin yürüyen merdivenin ‘dur’ butonuna bastığı ve A Haber’in de merdivenlerin başında haber yapmak için hazır beklediği görüntüler ortaya çıkmıştı. İBB yaptığı açıklamada, “İstanbul’un metrolarında sabotaj, kumpas ve yalan haber nasıl yapılıyor, izleyin” ifadelerini kullanarak görüntüleri yayınlamıştı. Murat Ongun, geçtiğimiz günlerde olaya ilişkin yeni görüntüler paylaşmıştı. Ongun “A Haber ve avanesi için Yürüyen Merdiven Kumpası 2. Bölüm yayında. Kötülüğün resmini çizdiniz, İstanbulluya düşmanlık etmeyin. Özür dileyin” dçağrısında bulunmuştu.