Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın özgeçmişi

Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın özgeçmişi
ABD'de "Müthiş Türk kızı" olarak tanınan Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığına atandı. Vatandaşlar yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı yapacak olan Erkan'ın özgeçmişini merak ediyor. TCMB'nin ilk kadın başkanı...

ABD'de "Müthiş Türk kızı" olarak tanınan Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığına atandı. Vatandaşlar yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı yapacak olan Erkan'ın özgeçmişini merak ediyor. TCMB'nin ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? Geçmişte neler yaptı?

Hafize Gaye Erkan kimdir?

ABD’de “Müthiş Türk kızı” olarak tanınan Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırımlar, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında derin uzmanlığa sahip, kendini kanıtlamış bir finansal hizmetler lideri. First Republic Bank’ta yaklaşık sekiz yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi görevlerde bulundu.

Daha önce, Goldman Sachs’ta neredeyse on yıl geçirdi. Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanı olarak, büyük ABD bankalarının ve sigorta şirketlerinin Yönetim Kurullarına ve üst yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi ve birleşme ve satın alma konularında danışmanlık yaptı.