Hamas: Gazze'de 7 binden fazla kişi enkaz altında kayıp

Hamas: Gazze'de 7 binden fazla kişi enkaz altında kayıp
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili açıklama yapan Hamas yetkilisi Usame el-Hamdan, "7 binden fazla kişi enkaz altında kayıp. Ekipler, saldırılar ve yakıt yokluğundan enkaz altında kalanları çıkaramadı" dedi.Filistin'in...
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili açıklama yapan Hamas yetkilisi Usame el-Hamdan, "7 binden fazla kişi enkaz altında kayıp. Ekipler, saldırılar ve yakıt yokluğundan enkaz altında kalanları çıkaramadı" dedi.

Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın (İslami Direniş Hareketi) Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırıları ve bölgedeki insani durum hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki insanı durumu kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığını belirten Hamdan, "Nazi (İsrail), Gazze Şeridi'ndeki 2 milyondan fazla Filistinliye karşı sistematik bir şekilde yürüttüğü açlık ve susuzluk savaşını, gıda ve yakıt girişini engelleyerek sürdürüyor. 800 binden fazla Filistinli gerçek bir kıtlık içerisinde yaşıyor" ifadelerini kullandı.

"Enkaz altında kalanlar çıkarılamadı"

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan sivillerin sayısının 61 bine yükseldiğini aktaran Hamdan, "Yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşan 7 binden fazla kişi enkaz altında kayıp. Sivil savunma ve kurtarma ekipleri, İsrail'in rastgele hava saldırıları ve yakıt yokluğu yüzünden enkaz altında kalanları çıkaramadı" dedi.

"ABD halkımızın yok edilmesine ortaktır"

Filistinlilere karşı işlenen suçlar ve "soykırım savaşı"nda İsrail'e siyasi, diplomatik ve askeri destek veren ABD yönetimi ve Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tuttuklarını vurgulayan Hamdan, "ABD yönetimi, halkımızın öldürülmesi, yerinden edilmesi ve yok edilmesinde ortaktır. Hukuki, ahlaki ve insani açıdan yargılanmadan kendilerini izole edemezler" diye konuştu