Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

HEZİMET…

Pendikspor karşısında alınan 4-0’lık hezimet, Beşiktaş tarihine kara kalemle yazılacaktır. 

 

Fernando Santos’un gelişiyle yeni bir hava yakalamış, golle barışmış bu takımda genç yıldız Semih Kılıçsoy mesela son 4 maçta 64 dakikaya bir gol sığdırıyordu.

 

Onun verdiği güven, Salih ve Hadziahmetovic’in sakatlığı, Santos’a 11’i yazdırırken Demir Ege’yi de sahaya sürmeye mecbur etti. Bu güzel ama.

 

Peki ya fırsatlar?

 

Ne Semih Kılıçsoy ne de Demir Ege bu altın fırsatı kullanamadı.

 

Bakın, Umut Nayır diye Beşiktaş’ın evladı pırıl pırıl bir topçu var. Sadece futbolcu değil iyi de bir entelektüel, ayaklarına hakim, ciğeri sağlam, kafası güçlü. Nedenini çok merak ediyorum. Misal Beşiktaş’ta Muleka, Aboubakar kadar bu takımda neden kalamıyor? Beşiktaş’ta yetişti, tribün de sevdi, Ankaragücü’ne gönderildi, geri geldi Ümraniye’ye verildi. Umut Nayır yılmadı Ümraniye’den milli takıma seçildi.

 

Bunu da göremediler, bu kez Fenerbahçe aldı. Enteresan, Fenerbahçe kadrosunda da yer bulamadı bu kez Pendik’e geldi. Umut Nayır değişmedi, değişen koca bir ahmaklıktı…

 

Müsabakayı değiştiren Umut Nayır’dı ve daha dakikalar 4’ü gösteriyordu.

 

Enkaz yetmez bu tanıma, enkazdan da beter bir takımı devraldı yeni başkan, yeni yönetim. Fernando Santos gibi tartışılmayacak bir ismi getirdi takımın başına ama yeter mi?

 

Sayın Beşiktaş yönetimine sesleniyorum. Kulübün karar vericileri, bu takımın soyunma odasına girenler dahil çalışanları tek tek elden geçirilmeli. Baştan aşağı değişim önce içeriden yapılmalı.

 

Tutunamayanlar! “Neden tutunamıyoruz Albayım?!” diye sorulmalı.

 

4-0 ağır bir skor. Beşiktaş’ın kolay hazmedeceği bir skor değil bu. 

 

Sayın Beşiktaş yönetimi, Beşiktaş’ı daha büyük borca sokacak transferlerle sonuç alınmaz. Aksine dışarıdan değil operasyon içeriden yapılmalı. Kulübün buharlaşan paraları elbette dışarıda aranmalı ama esas kaybedilen paralar içeride.

 

Beşiktaş taraftarı 4-0’ı unutmaz, bu 4-0’lık rezalete imza atan kadroyu da bir kenara yazar.

 

Bakın! Afrika Kupası’na Dünya’da en çok futbolcu gönderen kulüp Beşiktaş. Şaka mı? Değil. Ne takım yapmışsınız be! Ayıp ayıp! Bir daha çıkıp da “Biz de bir dönem Beşiktaş’ı yönettik.” demeyin. Susun.

 

Beşiktaş temizlik yapmalı. Berbat kurulan bu kadroda sezon sonu sözleşmesi biten tüm kramponlarla yollar ayrılmalı. 

 

Beşiktaş yönetimi hiç olmadığı kadar cesur olmalı.

 

Pendikspor’dan 4 gol yeniyorsa seneye daha ağır skorlar bile göze alınmalı, ama “Artık yeter!” denmeli.

 

Neresi düzgün bu takımın? Kalesi mi, defansı mı, orta sahası mı, ileri hücumu mu?

 

Ghezall’dan artık bir mucize beklemek, Umut Meraş’tan medet ummak, Onur’dan, Tayyip’ten gelişme beklemek büyük iyimserlik. 

 

Beşiktaş üç maçta üç sansasyonel sonuçla daldığı rüya aleminden Pendik karşısında aslında bir kabus gördüğünü umarım anlamıştır. Beşiktaş’ın yeni hocasına da yeni yönetimine de düşen Beşiktaş’ı bu kabustan bir an önce uyandırmaktır.

 

Süleyman Seba yolunda yürüyeceğini söyleyerek, Beşiktaş Başkanı seçilen Hasan Arat’ın alacağı kararlar emin olun önümüzdeki 10 yılı doğrudan şekillendirecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi