Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

MERTENS’İNİZ VARSA HER ŞEY OLUR!

Adana Demirspor son olarak 2020 yılında çıktığı Süper Lig’de Galatasaray ile 8. kez karşılaştı. Oynanan 7 maçtan sonra büyük övgüler dizip doyamamıştım Adana Demirspor’u anlatmaya! Yine doyamadım izlemeye, futbola kattığı değerlere, oynama isteğine ve bizlere yaşattığı seyir zevkine. Üstelik en zor durumdayken, başkan bırakmışken, sayısız oyuncu ve teknik adam kaybetmişken!

Uğur Tütüneker’den Samet Aybaba’ya, Montella’dan Hikmet Karaman’a kadar pek çok antrenör ile çalıştı Adana Demirspor ama oyun formatı ve oynama isteği hiç kaybolmadı! Avrupa maçları dahil oynadıkları hiçbir rakibe karşı ezilmedi Adana Demirspor! Pol pozisyonlu bol ataklı yemekler, yemeği yiyemeyenler için atıştırmalıklar üretti Adana Demirspor! Dün Galatasaray’a karşı 0-3 mağlup olsa da 8’i isabetli 10 şut istatistiği yakaladı! 3 karşı karşıya pozisyon yakaladı!

Sezon boyunca eleştirdiğimiz Muslera’nın eski günlerine dönmesi hesapta yoktu. İnanılmaz kurtarışlar yaptı Uruguaylı file bekçisi. Adana Demirspor’un hevesini kursağında bıraktı adeta. Balotelli liderliğinde harika bir maç çıkardılar. Benim için övgüyü hak eden “en ekstra” isim ise Andreaw Gravillon’du. Son yıllarda bu kadar komplike bir stoper görmedim. Torino, Reims, Lorient, Sassuolo gibi kulüplerde forma giymiş 26 yaşında -tabiri caizse- taş gibi bir stoper!

Icardi’ye nefes aldırmadı resmen. Icardi için (uzatma dakikalarında gol atmasına rağmen) bence sezonun en marke ve zor maçıydı! Icardi’ye 90+2’de asist yapan -boş kaleye al da at diyen- isim ise Galatasaray’ın bu maçtaki ve son haftalardaki kahramanı 36 yaşındaki Dries Mertens’ti! Adana sıcağında ve boğucu neminde 93. dakikada depar atan 36 yaşında bir oyuncu olur mu? Bu golden önce sadece son 10 dakikada 2-0 öndeyken rakibin kontra ataklarında geriye koşup kademeye giren 36 yaşında oyuncu olur mu?

Önde pres, 8 top kapma, 6 hızlı hücum başlangıcı, 2 asist yapabilen 36 yaşında futbolcu olur mu? Bence olmaz! Olması imkansıza yakın! Bu imkansızlığı yaşatanlar size şampiyonluklar yaşatır! Dries Mertens öyle! Galatasaray’ın en kilit oyuncusu ve Galatasaray’a 2 şampiyonluğu kazandırmak üzere depara kalkmış durumda! Adana sıcağında attığı deparlar şampiyonluk deparları!

Bunu biliyor, hissediyor ve hissettiriyor! Takımdaki tüm arkadaşlarına saha içinde bu mesajı veriyor!

Mertens gibi oyuncularınız varsa; oyunun kilitlendiği ve gol bulunamayan dakikalarda Hakim Ziyech gibi mesafe tanımaksızın kilidi açabilen ayaklar da mevcutsa galibiyetler ve şampiyonluklar kaçınılmaz oluyor.

Kaçınılmaz sona yaklaşıyor Galatasaray! 4 maç kaldı ve bu 4 maçın ikisinde (belki de üçünde) puan kaybetme şansını da cebine koymuş emin adımlarla yürüyor! Yere basarak, ne istediğini bilerek ve de en önemlisi ne yaptığını bilerek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi