Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Takke düşüyor ama gören yok

Galatasaray için dün akşam oynanan Samsunspor maçı bu yılın net bir özetiydi.

Mertens’in form düşüklüğü ile topallayan 3 yıllık sistem, ayrılışından sonra iyice çöktü. Tüm mevkilerde ayrılan oyuncuların yeri doldurulurken Mertens’in yeri bir türlü doldurulamadı. O bölgede denenen ve nispeten Mertens rolünü üstlenebilen tek isim (orijinal mevkisi olmayan) Yunus Akgün. Yunus da gittikçe düşen ritmi ile o görevi yüzde 30 bandında yerine getirebiliyor.

İşin ironik kısmı ise Galatasaray teknik heyetinin ve yönetiminin bu sistemsel çöküşün farkında olmayışı. Zira Mertens ayrıldıktan sonra iki transfer dönemi yaşadık ama o bölgeye herhangi bir transfer yapıl(a)madı. Yaz transfer döneminde 8, ara transfer döneminde 3 takviye yapılırken bu 11 transferin hiçbirinde 10 numara pozisyonu düşünülmedi.

Ligde pek çok maçta takke düştü aslında ama Fenerbahçe tüm ikramları geri çevirdiği için Galatasaray’ın bitime iki hafta kala 4 puan önde olması kaçınılmaz oldu.

Galatasaray’ın tam 9 maçta puan kaybetmesini değerlendiremedi Fenerbahçe. En net örneği ile Talisca geçen hafta penaltıyı dışarı atmasa son iki haftaya Fenerbahçe 2 puanlık farkla lider girecekti.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalınması ile övünülse de Liverpool ve Juventus maçlarında takımın ezilmesi ve tarihi farkların oluşması, son üç yıldaki alıştığımız Galatasaray dominasyonuna aykırıydı.

“Osimhen’e rastgele top at” felsefesi ile oynayan takımın geldiği nokta işte bu.

Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerine futbol dersi veren takımdan, şampiyonluğa çıkılan maçta Samsunspor karşısında tarihi bir mağlubiyetin eşiğinden dönen takıma evrildi Galatasaray.

4 topu filelerle buluştursa da 9 pozisyondan faydalanamadı Samsunspor.

Ve dün gece yedek kalecilerin performansını gördüğümüzde Galatasaray’ın bu noktada olmasında Uğurcan Çakır’ın ne kadar önemli bir rol oynadığını da görmüş olduk.

Uğurcan ve Osimhen olmasa şu an çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

Günay’ı anladık kapasitesi belli, geçen hafta da 2 hatalı gol yedi.

Peki ya kaleci Batuhan Kolak? Günay kırmızı kart gördüğünde yüzündeki tedirginlik akıl almazdı. Tüm kaleciler kendilerini ispatlamak için bu anları bekler. Bu arkadaş 27 yaşında ve oynayacağı için büyük kaygı yaşıyor. Gerçi oyuna girdiğinde yaşadığı kaygının sebebini de gördük. “Benim Galatasaray’da ne işim var?” der gibiydi! Enteresan olan geçen sezon Kocaelispor’da sadece 4, Gaziantepspor’da 7 maç forma giyebilmiş. Ancak ne hikmetse 3. Kaleci olarak kadroda tutulmuş!

Neyse vardır yine Okan hocanın bir bildiği! Veya hatalarından ders çıkarır yine. Alıştık nasıl olsa bu açıklamalarına!

Her şekilde, hatta 3 kaleci tercihinde bile takke düşüyor ve kel gözüküyor. Ama ne yönetim görüyor bu kelliği ne de teknik heyet.

Galatasaray için acı olan ise yeni dönemde transferleri yine Abdullah Kavukcu ve Okan Buruk ikilisinin yapacak olması.

Yani 10 numara eksikliğinin farkında olmayan, takıma 2. ve 3. kaleci tercihi yapamayan, oyuna her müdahale ettiğinde takımı biraz daha geriye götüren, yaz transfer döneminde yapılan 8 transferde 5, kış transfer döneminde yapılan 3 transferin ise tamamında karavana atan ikili yeni dönemde de takımdan ve transferden sorumlu olacak.

Dursun Özbek’in divan kuruluna verdiği listenin Türkçe’si bu.

Yazık olacak Galatasaray’a!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi

Korkarak elenmek

19/03/2026 21:41

Bile bile lades

21/02/2026 23:19