HÜDA PAR Sözcüsü: Kadın narindir naziktir, çalışmak zorunda bırakılmasın

HÜDA PAR Sözcüsü: Kadın narindir naziktir, çalışmak zorunda bırakılmasın
HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "Kadın sırf geçimini sağlamak zorunda olduğu için çalışmasın. İdeali, formasyonu varsa bunu toplumla paylaşmak istiyorsa ve kendisi çalışmak istiyorsa çalışsın....

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "Kadın sırf geçimini sağlamak zorunda olduğu için çalışmasın. İdeali, formasyonu varsa bunu toplumla paylaşmak istiyorsa ve kendisi çalışmak istiyorsa çalışsın. Ama çalışmak zorunda bırakılmasın. Çünkü kadın narindir naziktir, bizim söylediğimiz bu. Bizim sözlerimizi çarpıta çarpıta kadın düşmanlığına evirdiler" dedi.

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kanal Urfa TV, Edessa TV, TEVE 63, Güneydoğu TV ve Radyo Urfa kanallarının ortak canlı yayın konuğu oldu. Ramanlı, şöyle konuştu:

"Bize göre siyaset siyah-beyaz değildir, gridir"

"Bu ülkede her şey düzgün yürüyor, hiçbir sorun yok demiyoruz. Bu anlamda ayaklarımız yere basıyor, gerçekçiyiz. Ama var olan hizmetleri de küçümsemiyor, görmezden gelmiyoruz. Hükümet'in yaptığı bütün işlerde biz göğsümüzü gere gere hükümete teşekkür etmeyi de bildik, alkışladık, destekledik. Bize göre siyaset siyah-beyaz değildir, gridir. Hükümetler de böyle... Doğruları desteklersiniz, yanlışların karşısında durursunuz. Siyaset dediğiniz şey bu şekilde olmalı. Zaten ‘dürüst siyaseti gerçek adalet’ sloganımızın altında yatan temel felsefe de budur. Bugünden sonra da böyle olacağız.

"Biz sahaya indikten sonra cumhurbaşkanını destekleyenlere özgüven geldi"

Bizim Sayın Cumhurbaşkanına destek açıklamamızdan sonra, sahaya indikten sonra insanlara bir özgüven geldiğini gördük. Gerçekten insanlar Sayın Cumhurbaşkanının vermiş olduğu emeği bildikleri halde bunu açıktan desteğe dönüştürme konusunda cesaretlenemiyorlardı. Bizim sahaya inmemizle bu cesaretin arttığını gördük. Çünkü insanlar bizim hakkaniyetli olduğumuzu biliyorlar. Biz bardağın dolu tarafını da, boş tarafını da görürüz.

"Kadını eğitimsiz bırakan bir toplum kendi geleceğini ve bütün toplumu eğitimsiz bırakmış olur"

Özetimiz bu. Parti programımız da ortada. Neyi sorun olarak gördüğümüz neyin çözülmesini istediğimiz ortadadır. Ama birileri bizi olduğumuzdan farklı göstermeye çalışıyor. Çünkü bunlar siyasi bir çıkar elde etmek istiyor. Bizim üzerimizden Sayın Cumhurbaşkanını, Cumhur İttifakı’nı hedef alıyor Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberliğini bozmaya çalışıyorlar. Yani buradan gayri ahlaki yollarla bir sonuç elde etmeye çalışıyorlar. Biz Müslüman insanlarız, Rabb'imiz insanları bir dişiden ve bir erkekten yaratmıştır, bunlar arasında bir eşitlik vardır. Birbirini tamamlayıcısı cinslerden bahsediyoruz. Toplumun yarısı kadınlardan oluşuyor. Şimdi siz kadını toplumdan izole ettiğinizde o toplumun gelişmesi mümkün değil. Hep şunu söylerim; kadını eğitimsiz bırakan bir toplum kendi geleceğini eğitimsiz bırakmış olur bütün toplumu eğitimsiz bırakmış olur. Çünkü çocuğu eğiten kadındır insanın ilk öğretmeni annesidir nasıl olur da biz kadına eğitimine engel olma çalışırız ama dikkat edin bizi bununla suçlayanlar geçmişte kadının eğitimine engel olmaya çalışan zihniyettir. 28 Şubat zihniyetini biliyorsunuz. Arkasındaki vesayet odaklarının CHP zihniyeti ile akraba olduğunu herkes biliyor.

"Kadın çalışmak zorunda bırakılmasın"

Kadınların da eğitim, siyaset, ticaret ve içtimaı alanlarda etkin olmalı. Biz bunu savunuyoruz. Sadece dediğimiz şey şudur; kadınlara eziyet etmeyelim bunu yaparken. Kadınlar daha tehlikeli işlerde çalıştırılmaya zorlanmasın. Ve kadın sırf geçimini sağlamak zorunda olduğu için çalışmasın. İdeali, formasyonu varsa bunu toplumla paylaşmak istiyorsa ve kendisi çalışmak istiyorsa çalışsın. Ama çalışmak zorunda bırakılmasın. Çünkü kadın narindir naziktir, bizim söylediğimiz bu. Bizim sözlerimizi çarpıta çarpıta kadın düşmanlığına evirdiler."