İşte yeni torba yasada yer alan vergi düzenlemeleri

İşte yeni torba yasada yer alan vergi düzenlemeleri
Yeni torba yasayla birçok vergi oranlarında düzenlemeye gidildi. Bunların en başında da 2023'te Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bir defaya mahsus olmak üzere 2 katı şeklinde tahsil edilmesi var.TIKLAYIN- Arabası olan yandı: Motorlu...

Yeni torba yasayla birçok vergi oranlarında düzenlemeye gidildi. Bunların en başında da 2023'te Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bir defaya mahsus olmak üzere 2 katı şeklinde tahsil edilmesi var.

TIKLAYIN- Arabası olan yandı: Motorlu taşıtlar vergisi 2’ye katladı

Peki yasadaki diğer vergi düzenlemeleri ne? İşte yeni yasada yer alan önemli vergi düzenlemeleri:

Yasa teklifinde daha önce 2023 için yüzde 20 olarak öngörülen Kurumlar Vergisi yüzde 25 olarak uygulanacak.

Yüzde 25 olarak uygulanacak kurumlar vergisi, finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinde yüzde 30 olacak.

Teklifte kurumların aktifindeki gayrimenkullere uygulanan Kurumlar Vergisi indirimi yüzde 50'den yüzde 25'e düşürülürken bu gayrimenkullere uygulanan Katma Değer Vergisi istisnasının kaldırılması öngörüldü.

İstisnalara düzenleme

Gayrimenkullerin satışından elde edilen gelirden KDV istisnası kaldırılıyor, satışlardan kurumlar vergisi istisnası ise yüzde 25'e çekiliyor.

Deprem bölgesinde müçbir sebep ilan edilen yerlerde kayıt ve tescili olan taşıtlar ek motorlu taşıt vergisinden istisna edilecek.