İYİ Parti GİK üyesi Tiryaki'den Cengiz Topel Yıldırım'a sert tepki

İYİ Parti GİK üyesi Tiryaki'den Cengiz Topel Yıldırım'a sert tepki
İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın Mansur Yavaş'a yönelik iddiaları üzerine İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki, Yıldırım'ın seçim kampanyası boyunca...
İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın Mansur Yavaş'a yönelik iddiaları üzerine İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki, Yıldırım'ın seçim kampanyası boyunca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerine dair yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını eleştirdi.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın tv100'e yayınlanan Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili dile getirdiği iddialar üzerine İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki sosyal medyadan açıklama yaptı. Yıldırım'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerine yönelik yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını seçim kampanya sürecinde dile getirmesiyle ilgili Tiryaki, yöntemi ve dili tasvip etmediğini belirtti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki'nin açıklamaları şu şekilde:

"GİK üyesi ve Ankaralı bir vatandaş olarak bu kampanya dilini ve yöntemini kesinlikle tasvip etmiyorum"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız kampanyasının ilk gününden beri, nasıl bir belediye başkanlığı yapacağını, gerçekleştireceği projeleri ve neden “en iyisi” olduğunu anlatmak yerine, Mansur Yavaş ve yönetiminin özellikle belediye iştiraklerinde gerçekleştirdiğini iddia ettiği yolsuzlukları ve usulsüzlükleri anlatıp durmaktadır. Kuruluş sürecinin ilk anından beri emek vermiş bir İyi Partili, Ankara eski il başkanı, hali hazırda GİK üyesi ve Ankaralı bir vatandaş olarak bu kampanya dilini ve yöntemini kesinlikle tasvip etmiyorum. Ancak bu adayın kendi tercihidir, yol kendi yoludur.

"Meselenin beni ahlaken ve vicdanen rahatsız eden çok daha önemli bir boyutu bulunmaktadır"

Meselenin beni ahlaken ve vicdanen rahatsız eden çok daha önemli bir boyutu bulunmaktadır. Halen İyi Parti Genel İdare Kurulu içerisinde, hatta Genel Başkan yardımcıları içerisinde bizzat kendisi, eşi, çocuğu, yeğeni, kuzeni veya akrabası Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştiraklerde Yönetim Kurulu Üyesi olan insanlar vardır. Bu da gizli saklı değil; açık, aleni ve bilinen bir durumdur.

Bu sebeple buradan muhataplarına sormak istiyorum: Bu kimseler veya yakınları, İyi Parti adayının bahsettiği yolsuzluk iddialarına şimdiye kadar şahit olmuşlar mıdır? Şahit olmuşlarsa neden susmuşlardır? Neden görevlerine devam etmektedirler? Şahit olmamışlarsa, iddialar asılsızsa, niçin bu ithamlara sessiz kalmaktadırlar? Bu tarz bir iftira siyasetini hangi ilkeyle meşrulaştırmaktadırlar?

"İyi Parti, Hiç kimsenin kişisel intikam aparatı olarak kullanılamaz"

İyi Parti, rekabetle hakareti; siyasetle intikamı birbirine karıştıran bir yaklaşıma alet edilemez. Türkiye’yi yönetme iddiasıyla ve yönetebilecek kadrolarla kurulmuş İyi Parti, Hiç kimsenin kişisel intikam aparatı olarak kullanılamaz. Bu yüzden sözü edilen belediye iştirakleriyle ilgili iddialara İştiraklerle yakın ilişkide olduğunu bildiğim İyi Partililer, Ahlaken ve vicdanen kamuoyu önünde yanıt vermekle yükümlüdürler.