İYİ Parti’deki görevinden alınan Üçok: Genel sekreterimizden öğrendim, Akşener'den duymak isterdim

İYİ Parti’deki görevinden alınan Üçok: Genel sekreterimizden öğrendim, Akşener'den duymak isterdim
Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevinden alınmıştı. Üçok, görevden alındığını İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz'dan telefonla öğrendiğini belirtti. Resmi tebligatı İYİ Parti Genel Başkanı Meral...

Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevinden alınmıştı. Üçok, görevden alındığını İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz'dan telefonla öğrendiğini belirtti. Resmi tebligatı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den duymak istediğini dile getiren Üçok, “Benimle konuşulabilirdi. Böyle kararı önce kendisinden duymayı arzu ederdim" dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

İstifalar ve parti içi krizle gündemden düşmeyen İYİ Parti’de, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’un görevden alındı. Üçok Sözcü TV’deki Haber Saati programında istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeki Üçok, resmi tebligatın İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz'dan telefonla öğrendiğini belirterek Resmi tebligatı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşner'den duymak istediğini dile getirdi.

“Resmi tebligatı genel sekreterimizden öğrendim”

Görevden nasıl alındığını anlatan Üçok, “Dün akşam bazı arkadaşlarımızla görüştüm. Bilgin var mı dediler? Ben de haberim olmadığını ifade ettim. Sabah  genel sekreterimiz Ayfer hanımı aradım onunla konuştum o da beni bilgilendireceğini söyledi. Saat 13.00 gibi öğrendim. Başka arkadaşımızın atanacağını öğrendim. Ben olayı resmi tebligat olarak genel sekreterimizden öğrendim” dedi.

Görevden alınmasının gerekçesine ilişkin bilgi veren Üçok, “Gerekçesini Genel Başkanımız sayın Meral Akşener taktir ederse açıklayacaktır. Bizim parti tüzüğümüzde divan üyelerinin görevlendirilmesi ve görevden alınması yetkisi tamamen genel başkana aittir. Kendisine göre haklı nedenlerle bu görevden aldı. Ben böyle bir şeyi beklemiyordum” dedi.

"Beni kovmadıkları sürece partimdeyim"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyareti sonrasında, genel başkanımız ve biz bir toplantı yaptık. Daha önce de ifade ettim. Herkes fikirlerini özgürce ifade etti. Hatta ben bu toplantıdan önce hazırladığım haritada kazanabilecek iller kazanılamayacak ileri sayın genel başkanımıza gönderdim. Sayın genel başkanımız da bunu genel idare kurulunda sunarsanız çok iyi olur dedi. Bizde ona göre hazırlık yaptık. Ben de orada sunumu yaptım. Oylama neticesinde 14 arkadaşımız işbirliği içinde oy kullandı geri kalan arkadaşlarımız da tek girelim dedi. Çok demokratik bir ortamda geçti” dedi.

Üçok görevden alınmasına ilişkin, “Benimle konuşulabilirdi. Daha önce de birçok konuşmamız Oldu. Ben en azından böyle kararı önce kendisinden duymayı arzu ederdim. Ben partinin genel başkan yardımcısıyım. Dolaysıyla partideki insanlara verilen değerle ilgili bir şey olmalı. Ben bunun daha yüz yüze konuşularak yapılması tercih ederdim. Ama bu da Genel Başkanımızın taktiridir” dedi.

Üçok konuşmasına şöyle devam etti;

Başka bir görev verilirse devam eder misiniz? Sorusuna yanıt veren Üçok, “Varsayımlar üzerinde konuşmak doğru değil. Partimizin önümüzdeki seçimlerde en iyi oy alması için çalışacağız. derlerse, senin yolunla bizim yolumuz örtüşmüyor derlerse o da ayrı bir şey

İYİ Parti’deki istifalara yönelik konuşan Üçok, “Partimizden istifa eden hiç kimsenin istifa etmesini istemem. Ama onların endi kişisel kararları. Bugün Ece hanımın ayrıldığını öğrendim keşke ayrılmasaydı. Seçim öncesi her partide buna benzer şeyler olur. Bu çalkantılı dönemi partimizin atlatacağını seçime de güçlü bir şekilde gireceğimizi inanıyorum. Ben partimdeyim. Partimden beni kovmadıkları sürece partimden ayrılmayacağım”