İBB’den 25 Kasım için 242 etkinlik: Kadınların yanındayız
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 39 ilçede toplam 242 etkinlik gerçekleştireceğini duyurdu. 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında sürecek programla, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.
İBB, bu süreçte hem kurumsal mekanizmalarını hem de sahadaki çalışmalarını bir araya getirerek, kadınların yalnız olmadığını vurgulayan bir dayanışma zemini oluşturmayı amaçlıyor.

39 ilçede söyleşi, panel ve atölyeler
Etkinlikler kapsamında İstanbul’un tüm ilçelerinde panel, seminer, atölye ve söyleşiler düzenlenecek. Kadın yazarlar, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konularında İstanbullularla bir araya gelecek. Alanında uzman hukukçular ise şiddetle mücadelede başvurulabilecek yasal haklar ve mekanizmalar hakkında bilgilendirme yapacak.
Bunun yanı sıra, kadın emeğini görünür kılmayı amaçlayan üretim ve dayanışma atölyeleri de programda yer alacak.
Açılış Kartal’da, merkezinde dayanışma var
Etkinliklerin açılışı Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılacak. Açılışta “Şiddet, Dayanışma ve Yeniden İnşa Süreçleri” kitapçığı tanıtılacak. Program kapsamında ayrıca “Şiddete Karşı Güçlenme Anlatıları” başlıklı okuma tiyatrosu sergilenecek ve “Şiddete Karşı Birlikte: Dayanışma ve Değişim” söyleşisi gerçekleştirilecek.
Aynı etkinlikte, şiddete karşı mücadeleyi görünür kılan afiş çalışmalarından oluşan “YAŞASIN!” sergisi de ziyarete açılacak.
İBB yetkilileri, tüm etkinlik programına belediyenin kadın odaklı sosyal medya hesapları ve duyuru görselleri üzerinden ulaşılabileceğini bildirdi.
Kaynak:Bülten