Kağıthane'deki evinin arazisine 'ÇED Olumlu' raporunu verdiği iddia edilmişti: Murat Kurum, muhabire tepki gösterdi

Kağıthane'deki evinin arazisine 'ÇED Olumlu' raporunu verdiği iddia edilmişti: Murat Kurum, muhabire tepki gösterdi
AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum,  Kağıthane’deki evininin projesine, bakanlık döneminde "ÇED Olumlu" raporunu verdiği iddialarına tepki gösterdi.AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un mal varlığını açıkladıktan sonra Kâğıthane'de...
AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum,  Kağıthane’deki evininin projesine, bakanlık döneminde "ÇED Olumlu" raporunu verdiği iddialarına tepki gösterdi.

AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un mal varlığını açıkladıktan sonra Kâğıthane'de Temmuz 2023'te 22 milyon TL'ye aldığı konut dikkat çekmişti.

Mal bildiriminde bu ev nedeniyle 14 milyon TL borcu yer aldı. Murat Kurum'un ev borcunu nasıl ödediği ise merak konusu olmuştu.

İstanbul mitinginin yapılacağı alanda Sözcü TV muhabirinin "Mal beyanınızda bulunan Kağıthane’deki evinizin projesine, bakanlık döneminizde ÇED OLUMLU raporu verdiğiniz iddiası var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna tepki gösterdi.

Kurum, "Siz bir şey bulamadığınız için illa bir şey bulmak üzere çalışma yaptığınız için ne arasanız nafile. Bulamayacaksınız. Bizim alnımız ak" diyerek cevap verdi.

Ne olmuştu?

2020'de Kurum'un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde Kağıthane’deki “Kentsel Bölgesel Yeşil Alan ve Orman Alanı” o yıl “Kentsel Yerleşik Alan” olarak değiştirildi.

Murat Kurum'un söz konusu projeye “ÇED Gerekli Değildir” raporunu verdiği iddia edilirken arazi de TOKİ’den şirketlere devredilmişti.

Murat Kurum da "Avrupa Konutları Projesi" adının verildiği projeden daha sonrasında konut satın almıştı.

 

[video width="640" height="360" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/03/ssstwitter.com_1711207782410.mp4"][/video]