Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

KAYBEDİLEN FELSEFE VE PRESTİJ

Galatasaray’da büyük vaat ve ümitlerle seçimi kazanan Burak Elmas’ın vaatlerini yerine getirememesi ve kısa süre içerisinde vaatlerine aykırı tutumlar sergilemesi camianın büyük tepkisini çekmişti. Galatasaray Genel Kurul üyeleri büyük bir katılımla Mali Genel Kurulda Burak Elmas yönetimini ibra etmemiş yönetimin camiayı aldatmasına müsaade etmeyeceğini göstermişti.

Başkan Burak Elmas kendisine yetki veren Genel Kurul üyelerinin bu kararını saygı ile karşıladığını belirterek olabilecek en kısa süreyi seçerek 23 Nisan ve 30 Nisan’da seçim kararı almıştı.

Bu kararı alırken pek çok hukukçu sürecin mahkeme salonlarına taşınabileceği kaygısı ile Burak Elmas’ın istifa etmesi gerektiğini belirtmişti. Eğer Burak Elmas istifa etmiş olsaydı kulübü 2. Başkan yönetecek, kulüp 45 gün içerisinde zorunlu seçime gidecekti. Bu yola başvurulmadı!

Sonrasında İstanbul Valiliği Mali Genel Kurul ile ilgili inceleme başlattı.Kısa bir süre sonra Galatasaray üyesi Fırat Develioğlu süreci yargıya taşıyarak ihtiyati tedbir kararı talep etti.

Kısa süreli kaostan sonra yapılan itirazlar mahkeme ihtiyati tedbir kararını reddetti ve seçim yapılacak gibi gözüktü. Ne var ki Fırat Develioğlu, bu kez istinaf mahkemesine başvurarak seçimin 30 Nisan’da yapılmamasını talep etti. Konuyu görüşen 4. Hukuk Dairesi kararını açıkladı ve seçimden 1 gün önce seçimin yapılmayacağına karar verdi. Yani Galatasaray’da yapılması beklenen seçime mahkeme kararı ihtiyati tedbir kararı kondu.

Camianın istifa taleplerine hatta imza kampanyası başlatmalarına kulaklarını tıkayan Burak Elmas ise yeni seçim tarihini 4-11 Haziran olarak açıkladı.

Alınan bu karar sonrasında Florya ve Kemerburgaz ile ilgili yaşanacak gelişmeler, Süper Lig yayın ihalesi, TFF Başkanlık seçimleri ve transfer sürecinde Burak Elmas başkanlık koltuğunda oturacak.

● ● ●

Galatasaray’da saha kenarı yönetimden daha vahim
Gelişi ile birlikte büyük hayal kırıklığı yaratan Domenec Torrent, Galatasaray’a o kadar büyük zararlar verdi ki Galatasaray artık Anadolu kulüpleri ile oynarken bile topun kontrolünü rakibe bırakan, savunma yapmak zorunda kalan bir oyun anlayışına mahkum oldu. Oynatılmayan genç oyuncular, sözleşmesi bitecek olmasına rağmen ilk 11’de şans verilen yaşlı oyuncular da cabası.

Maçın ilk yarısındaki istatistiklerde ligin 13. sırasında bulunan Sivasspor’un %53’lük bir oranla topa sahip olması, Galatasaray’ın 3 atak girişimine karşılık 8 atak geliştirmesi durumun vehametini ortaya koyuyordu.

İlk yarıda Galatasaray kendi evinde bir korner bile kullanamadı. Galatasaray kendi evinde Sivasspor’a 2-3 kaybetti ama daha acı olanı ciddi bir oyun felsefesi ve prestij kaybı yaşamasıydı.

Galatasaray Burak Elmas ve Domenec Torrent ile her geçen gün biraz daha prestij ve imaj kaybediyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi