Kılıçdaroğlu ile görüşen Ümit Özdağ: Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız

Kılıçdaroğlu ile görüşen Ümit Özdağ: Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile partinin genel merkezinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne yaptığı ziyarete...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile partinin genel merkezinde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne yaptığı ziyarete CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve Özdağ, görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkan ve arkadaşları lütfedip kabul ettiler, gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık. Aynı zamanda ben Sayın Genel Başkan'a Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimizi, Anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerimizi olabildiğince ayrıntılı şekilde Sayın Genel Başkan’ı bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye, dayanışmaya, var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede Sayın Genel Başkan arkadaşlarıyla görüşecek, biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla aktardık" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ da "Biz de Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve heyete teşekkür ediyoruz ziyaretleri için. Bazı sorularımız vardı, onları sorduk, ayrıntılı cevaplar aldık ve aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. ATA İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sayın Sinan Oğan’la yine değerlendirme yapacağız. Kısa süre içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

Zafer Partisi'nin yer aldığı ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5 oy alarak ikinci tur için kilit isim haline gelmişti. Sinan Oğan'ın, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşecek ikinci turda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı'nı destekleyeceği kulislerde konuşuluyor.

TIKLAYIN - Kulis: Oğan, Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek