Candan Yıldız

Candan Yıldız

Kılıçdaroğlu’nun yeni İstanbul İl Başkanı Çelik’le 3,5 saatlik ‘sır’ seyahati

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Ankara'ya kadar eşlik etti; baş başa seyahatte neler konuşulduğu merak ediliyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığına 342 delegenin oyunu alarak seçilen Özgür Çelik’in parti içindeki ‘değişimcilerin’ adayı olduğu biliniyor.

Bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ziyaretlerine Özgür Çelik’in dahil olup olmadığı hep merak edilen konu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürpriz İstanbul çıkarmasında Altılı Masa’yı oluşturan partilerin örgüt yöneticileri ile üç ayrı toplantı yaptığını, toplantıya İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de katıldığını Sözcü’den Başak Kaya haberleştirdi.

Ancak Özgür Çelik’in aynı gün yani 21 Ekim’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yenikapı'da düzenlediği Sivas Günleri’ne katıldığı da biliniyor.

Özgür Çelik’le Kemal Kılıçdaroğlu’nun temasları yakından izleniyor.

Zira 4/5 Kasım’da Ankara’da CHP Büyük Kurultayı var. Kurultayda iki isim yarışacak. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun da desteklediği Özgür Özel…

İstanbul delege sayısının özgül ağırlığını ve il kongresinde ‘değişimcilerin’ kazandığını düşünürsek Kılıçdaroğlu’nun Özgür Çelik’le temasları daha da önem kazanıyor.

İşte bu nedenle CHP içinde için bomba etkisi yaratacak bir iddiayı paylaşayım. Sürpriz İstanbul ziyareti sonrası Kılıçdaroğlu’nu Ankara’ya yolculayan isimler arasında Özgür Çelik de varmış.

İddiaya göre Kılıçdaroğlu, Özgür Çelik’i spontan bir şekilde aracına davet ediyor. Yani Özgür Çelik, genel başkanına Ankara’ya kadar eşlik ediyor. Pazar günü de basına kapalı olarak düzenlenen il başkanları toplantısı varmış.

Tabii ki Kılıçdaroğlu ve Çelik’in en az 3,5 saat ne konuştuğu merak konusu. ‘Sır’ seyahatte sadece ‘Ne olacak bu İstanbul’un hali’ konuşulmadığını tahmin etmek zor değil.

Bu olay öyle bir etki yaratıyor ki, Ekrem İmamoğlu’nun ilçe ve belediye başkanlığı yaptığı Beylikdüzü’nde iki dönem ilçe gençlik kolları başkanlığı yapan, paylaşımlarından İmamoğlu’na yakın olduğunu anlaşılan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın da apar topar uçak bileti alarak Ankara’ya gidiyor.

Zira Cem Aydın’ın Özgür Çelik’i yakından takip ettiği konuşuluyor.

Duvar’dan Ceren Bayar da CHP Parti Meclisi’nde CHP’nin 100. Yılı nedeniyle “kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanma isteklerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınmasının” görüşüleceğini yazmıştı.

Büyük Kurultay öncesi CHP yönetiminin ‘iç barış’ ya da ‘helalleşme’ hamlesini de bir kenara not etmek gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Candan Yıldız Arşivi