Konya Taşkent'te taşıma seçmen iddiası: Belediye başkanı akrabalarını köye taşıdı

Konya Taşkent'te taşıma seçmen iddiası: Belediye başkanı akrabalarını köye taşıdı
Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Keçimen Köyü'ne, AKP Taşkent Belediye Başkan adayı Mehmet Acar'ın akrabalarının seçmen olarak taşındığı iddia edildi.Ersan KINIK31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere 41 gün kalırken,...
Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Keçimen Köyü'ne, AKP Taşkent Belediye Başkan adayı Mehmet Acar'ın akrabalarının seçmen olarak taşındığı iddia edildi.

Ersan KINIK

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere 41 gün kalırken, seçmen kaydırma tartışmaları da güncelliğini korumaya devam ediyor.

Bu durumun son örneği Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Keçimen Köyü'nde meydana geldi.

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı seçmenli Keçimen Köyü'ne, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 200'e yakın seçmenin taşındığı iddia edildi.

"Belediye başkanı, akrabalarını taşıdı"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, yaklaşık 40 seçmenin yaşadığı Taşkent ilçesine bağlı Keçimen Köyü'ne 200'e yakın seçmenin taşındığını ve bu seçmenlerin AKP Taşkent Belediye Başkan adayı Mehmet Acar'ın akrabası olduğunu öne sürdü.

Gazete Pencere'ye konuşan Başçı, İYİ Parti Taşkent İlçe Başkanlığı'nın İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazın reddedildiğini ifade ederek, "Köylerde eski köhne evlere seçmen kaydı yapılmış. Bu duruma İYİ Parti İlçe Başkanlığı itiraz etti fakat hakim bu itirazı gerekçe bile belirtmeden. Zaten orada dikkat çeken bir konu daha var. AKP'nin belediye başkan adayı Mehmet Acar'ın kendi ailesinden yaklaşık 90 kişi var hiçbiri de Keçimen'de oturmuyorlar." diye konuştu.

Askıya çıkan seçmen listesinde Keçimen'de 230 kayıtlı seçmenin olduğu gözükürken, AKP Belediye Başkan adayı Mehmet Acar ile aynı soyada ait çok sayıda kişinin ismi de yer aldı.

Ayrıca 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Keçimen Köyü'nde 40 geçerli oyun kullanıldığı görülüyor.