Kulis: Emniyet Personel Başkanı'na FETÖ suçlaması

Kulis: Emniyet Personel Başkanı'na FETÖ suçlaması
Terfi listelerinin emniyet teşkilatını karıştırdığı öne sürüldü, listelerde Menzil etkisinin olduğu iddia edilirken, Personel Başkanı'na teşkilat içinde FETÖ'cü suçlaması yapıldığı belirtildi.Emniyet Müdürlüğü...
Terfi listelerinin emniyet teşkilatını karıştırdığı öne sürüldü, listelerde Menzil etkisinin olduğu iddia edilirken, Personel Başkanı'na teşkilat içinde FETÖ'cü suçlaması yapıldığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü terfi listesi yaklaşık 1 aylık gecikme ile yayınlandı. Listede 127 isim yer alıyor ancak terfi bekleyenlerin sayısının bundan çok daha fazla olduğu belirtiliyor. T24 yazarı Tolga Şardan, kulislerde listenin Menzil tarikatının referanslarıyla gerçekleştiğine dair bir kanı olduğunu belirtti, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanı Ahmet Acar'ın FETÖ ile temasının gündeme geldiğini yazdı.

Tolga Şardan'ın "Emniyet'i karıştıran terfiler: Personel Başkanı'na 'FETÖ'cü' suçlaması" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Örneğin, terfi sırası gelen bir polis müdürü olarak listede yer almayı bekleyen Ömer Zeren, adını görememesi üzerine birkaç gündür çok ilginç sosyal medya paylaşımlarında bulunuyor.

Kendisine ait şahsi sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Zeren, mevcut Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanı Ahmet Acar'ı doğrudan hedefine aldı.

Terfi listelerinin hazırlanmasında görev sahibi olan Personel Başkanlığı görevini Ali Yerlikaya döneminde alan Acar, daha önce de aynı yerde başkan yardımcısı konumunda görev yaptı.

Zeren, paylaşımlarında Acar'ın, geçmişte FETÖ'yle temasının bulunduğunu, bu konudaki bazı işlemleri gizlediğini ve şimdi de mevcut göreviyle FETÖ'cü olmayanlara yönelik terfi hakkını vermediğini iddia etti.

"Garson'un kodları değiştirildi mi?"

Sosyal medyadan paylaşımlarında çok dikkat çekici başka bir konuyu belgeleriyle ortaya koyan Zeren, Garson adlı gizli tanıktan edinildiği ifade edilen ve FETÖ tarafından hazırlandığı öne sürülen emniyetteki fişlemelerde ‘oynama yapıldığını’ öne sürdü.

Zeren'in bu iddiası hakikaten çok önemli. Zeren, iki ayrı durumda ortaya konulan fişleme kodlarının MİT'ten geldikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki inceleme sırasında değiştirildiğini savunuyor.

Böyle bir durum, şimdiye kadar Garson'dan elde edildiği belirtilen FETÖ kodlarına göre teşkilatta KHK ihraçları başta olmak üzere yapılan adli ve idari işlemleri tartışılır hale getirecek.

Ayrıca, yine Zeren'in kamuoyuna duyurduğu iddia gerçekse, bu değişikliği yapanlar yani sahte belge ve kayıt üretilmesi sürecinde yer alanlara mevcut yasa hükümleri gereğince cezaevi yolu gözükür!

Zeren'in açıkladığı iddialar konusunda Büyüteç'i yazdığım dün öğle saatlerine kadar ne İçişleri Bakanlığı'ndan, ne de Emniyet Genel Müdürlüğü'nden inceleme başlatıldığı yönünde bir bilgi yansıdı.

Şimdilik herkes kulağının üzerine yatmış halde.

Emniyet cenahı adeta bir saatli bombanın pimini çekip Bakan Yerlikaya'nın kucağına atmış durumda.

Emniyet'te işler Yerlikaya'nın istediği gibi gitmiyor, bu belli."