2020 BET Ödülleri sahiplerini buldu

2020 BET Ödülleri sahiplerini buldu
'Hayatımız buna bağlıymış gibi oy vermeliyiz'Müzik, sinema ve spor alanında siyahilerin onurlandırıldığı Black Entertainment Television (BET) Ödülleri, sanal ortamda yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödül alan ve verenlerin...

'Hayatımız buna bağlıymış gibi oy vermeliyiz'

Müzik, sinema ve spor alanında siyahilerin onurlandırıldığı Black Entertainment Television (BET) Ödülleri, sanal ortamda yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödül alan ve verenlerin internet üzerinden görüntülü bağlantıyla katıldığı yayında, ırkçılık karşıtı sözler ve Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Önemlidir) hareketine destek mesajları öne çıktı.

Gecede Humanitarian (insancıllık) Ödülü’nü şarkıcı Beyoncé aldı. Ona ödülü sunan Michelle Obama “Yaptığı her şeyde göreceksiniz ki, müziğiyle siyah neşeye ve siyah acıya ses veren Beyoncé eylemleriyle siyah hayatlar için adalet talep ediyor” dedi.

Ödülünü ülkenin dört bir yanındaki protestoculara adayan Beyoncé ise şunları söyledi: “Bu ödülü bana ilham veren, değişim için yürüyen ve dövüşen tüm erkek ve kız kardeşlerime adamak istiyorum. Sesiniz duyuluyor ve atalarımıza mücadelelerinin boşuna olmadığını kanıtlıyorsunuz. Artık gerçekten iktidara yürümek için yapmamız gereken bir şey daha kaldı ve o da oy vermek. Sizleri eylemlerinize devam etmeye, bu ırkçı ve eşitsiz düzeni değiştirip, yıkmaya devam etmeye çağırıyorum. Yerel seçimler ve ön seçimler sırasında evlerimizde oturacağımıza inananlar var. Hayatlarımız buna bağlıymışcasına oy vermeliyiz, çünkü gerçekten de buna bağlı”

TEDBİRLERE UYGUN PERFORMANSLAR

Şarkıcı Alicia Keys de şarkısını protestolarda ölen siyahların adlarının yazılı olduğu caddede söyledi. Birçok ismin sosyal mesafe tedbirleri çerçevesinde canlı performanslar sunduğu törende John Legend, Alicia Keys, Jennifer Hudson, DaBaby, Lil Wayne, Usher, Megan Thee Stallion sahne alan isimler arasındaydı.

Beyoncé’nin 8 yaşındaki kızı Blue Ivy de annesiyle birlikte söylediği “Brown Skin Girl” adlı parçayla ilk BET ödülünü almış oldu.