Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde müzik ile resim buluşuyor
Sanatçı Şerivan Tutuş'un "Sesin Hafızası: Müzikten Resme Belleğin Katmanları" sergisi, 8-14 Ağustos tarihleri arasında Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde ziyaretçilerle buluşacak. Sergide 22 müzik eseri, 22 özgün resimle yeniden yorumlanıyor.
GAZETE PENCERE- Ankara Resim ve Heykel Müzesi, sanatçı Şerivan Tutuş'un "Sesin Hafızası: Müzikten Resme Belleğin Katmanları" adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. 8-14 Ağustos tarihleri arasında Mihri Müşfik Sergi Salonu'nda düzenlenecek sergi, müzik ile resim arasındaki ilişkiyi bellek, göç ve kimlik temaları üzerinden ele alıyor.
22 MÜZİK ESERİ 22 RESİMLE YENİDEN YORUMLANIYOR
Filozof Henri Bergson'un bellek anlayışından ilham alan sergide, farklı coğrafyalardan seçilen 22 müzik eseri 22 özgün resim aracılığıyla yeniden yorumlanıyor. Eserlerin yanında yer alan QR kodlar sayesinde ziyaretçiler, resimlere ilham veren müzikleri dinleyerek görsel ve işitsel deneyimi bir arada yaşayabilecek.

FARKLI KÜLTÜRLER AYNI SERGİDE BULUŞUYOR
Ahmet Kaya'dan Fazıl Say'a, Goran Bregović'ten Mozart'a uzanan müzik seçkisi; göç, aidiyet, özlem ve ortak hafızaya ilişkin farklı kültürel anlatıları aynı çatı altında bir araya getiriyor. Sergi, izleyiciyi sesin bellekte bıraktığı izler üzerine düşünmeye davet ediyor.

ULUSLARARASI ÜRETİMLERİN YENİ HALKASI
1993 yılında Diyarbakır'da doğan Şerivan Tutuş, çalışmalarında bellek, göç, kimlik ve ses ilişkisini disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alıyor. Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Portekiz, İsveç ve Avusturya'da sergiler açan sanatçı, 2026 yılında Altın Başarı Ödülleri kapsamında "Uluslararası Başarı" ödülüne layık görüldü. Serginin sanat koordinatörlüğünü ise Rozerin Tutuş üstleniyor
Kaynak:Haber Merkezi