Ayvalık’ta yerli sinemanın tüm renkleri buluşuyor
Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 16 Eylül’de başlıyor. 21 Eylül’e kadar sürecek festival, Türkiye’den yılın dikkat çeken uzun metraj, belgesel ve kısa filmlerini izleyiciyle buluşturacak. Gösterimlerin ardından film ekipleri de Ayvalık izleyicisinin sorularını yanıtlayacak.
Ödüllü filmler Ayvalık’ta
Festivalin uzun metraj seçkisi, son bir yıl içinde ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alan filmleri bir araya getiriyor. Türker Süer’in 15 Temmuz gecesini konu alan “Gecenin Kıyısı”, Emine Yıldırım’ın fantastik yolculuğu anlatan filmi “Gündüz Apollon Gece Athena” ve Pelin Esmer’in yeni filmi “O da Bir Şey mi?” Ayvalık’ta gösterilecek.
Tolga Karaçelik’in Tribeca’da prömiyer yapan “Saykoterapi” filmi, Rezan Yeşilbaş’ın ilk uzun metrajı “Uçan Köfteci” ve Gürcan Keltek’in Locarno’dan ödülle dönen “Yeni Şafak Solarken” de festivalin öne çıkan yapımları arasında yer alıyor.
Kısalar ve belgeseller dikkat çekiyor
Göçmenlik, kentsel dönüşüm, hafıza ve gençlik hikâyelerini anlatan kısa filmler festivalin farklı başlıkları altında seyirciyle buluşacak. Belgesel bölümünde ise Didem Pekün’ün “Bazen Hep Birlikte”, Özcan Alper’in “Bölük Pörçük – Bir Tuncel Kurtiz Biyografisi” ve Ceylan Özgün Özçelik’in “Hiçbir Şey Normal Değil” adlı filmleri dikkat çekiyor.

Festival biletleri satışta
Festivalin açılışı Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da yapılacak. Gösterimler Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, Kırlangıç Ayvalık ve ASKEV Sera’da gerçekleşecek. Biletler 6 Eylül’den itibaren Biletix ve Biletinial üzerinden satışa sunulacak.

Kaynak:Haber Merkezi