Barbie'nin gösterimine erteleme: Sakıncalı içerik

Barbie'nin gösterimine erteleme: Sakıncalı içerik
Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkelerin ardından Pakistan'ın Pencap eyaleti de sakıncalı içerik gerekçesiyle 'Barbie' filminin gösterimini erteledi.Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in oynadığı ve dünya ile...

Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkelerin ardından Pakistan'ın Pencap eyaleti de sakıncalı içerik gerekçesiyle 'Barbie' filminin gösterimini erteledi.

Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in oynadığı ve dünya ile birlikte 21 Temmuz'da Türkiye'de de gösterime giren 'Barbie' filminin Pakistan'ın Pencap eyaletindeki gösterim tarihi 'sakıncalı içerik' iddiasıyla ertelendi. Bu süre içinde filmin 'ülkenin sosyal, kültürel veya dini değerlerini çiğneyip çiğnemediği' değerlendirilecek.

Gazete Duvar'ın The Guardian'dan aktardığına göre, değerlendirmeye tabi tutulan filmin, söz konusu değerleri ihlal ettiği iddia edilen sahneleri sansürleme hakkı olan eyalet yetkililerinin onayını alması gerekecek. Pencap Film Sansür Kurulu Sekreteri Farrukh Mahmood, gazeteye yaptığı açıklamada, "Film gösterime girmeden önce incelemede bulunacağız" dedi.

Vietnam yasakladı

Pencap'ta filme getirilen inceleme kararı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır gibi bir dizi Orta Doğu ülkesinde alınan benzer erteleme kararlarının ardından geldi. Vietnam da 3 Temmuz'da Çin'in Güney Çin Denizi iddialarına ilişkin bir harita gerekçesiyle Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünde yer aldığı 'Barbie' filmini yasaklamıştı.