Başvurular için son çağrı: Sait Faik Hikâye Armağanı'nda geri sayım başladı
Her yıl Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık'ın doğum gününde sahibini bulan Sait Faik Hikâye Armağanı için son başvuru tarihi 27 Şubat olarak açıklandı.
GAZETE PENCERE - Türk edebiyatının en saygın ödüllerinden biri kabul edilen Sait Faik Hikâye Armağanı için başvuru sürecinde son günlere girildi. Darüşşafaka Cemiyeti, Türkiye İş Bankası ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle verilen armağan, her yıl bir öykü yazarının eserini öne çıkararak Sait Faik Abasıyanık’ın edebiyattaki izini yaşatmayı amaçlıyor. Bu yıl 72’ncisi düzenlenen armağan, 2025 yılında yayımlanan öykü kitapları arasından seçilecek.
BAŞVURULAR 27 ŞUBAT’A KADAR SÜRECEK
Yarışmaya katılmak isteyen yazarların, başvuruda bulunacakları öykü kitabından 15 nüshayı en geç 27 Şubat 2026 Cuma günü saat 17.00’ye kadar Darüşşafaka Cemiyeti’ne ulaştırması gerekiyor. Başvurular elden teslim edilebildiği gibi posta yoluyla da yapılabiliyor.
Armağana, daha önce bu ödülü kazanmamış yazarların 2025 yılı içinde yayımlanan ve herhangi bir ödül almamış öykü kitapları kabul ediliyor. Böylece ödül, yeni eserlerin ve yeni seslerin edebiyat dünyasında görünürlük kazanmasına da katkı sağlıyor.

KISA LİSTE NİSANDA, KAZANAN MAYISTA AÇIKLANACAK
Başvuruların tamamlanmasının ardından ön jüri ve ana jüri değerlendirme sürecine başlayacak. Ön eleme sonucunda oluşturulacak kısa listenin nisan ayında açıklanması planlanırken, ödülün sahibi ise mayıs ayında kamuoyuna duyurulacak.
Geçen yıl ilk kez verilen Doğan Hızlan Özel Ödülü de bu yıl yeniden sahibini bulacak. Bu ödül, öykü alanında öne çıkan eserleri ayrıca onurlandırmayı hedefliyor.
EDEBİYAT DÜNYASINDAN GÜÇLÜ JÜRİ
Ödülün ön jürisi, Emrah Kolukısa’nın koordinatörlüğünde Seray Şahinler Demir, Eray Ak ve Ali Bulunmaz’dan oluşuyor. Ana jüride ise edebiyat dünyasının tanınmış isimleri İhsan Yılmaz, Faruk Duman, Cemil Kavukçu, Nazan Aksoy ve Seval Şahin yer alıyor. Jüride ayrıca Darüşşafaka Cemiyeti eski Başkan Vekili Beşir Özmen ile Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali de bulunuyor.
İlk kez 1955 yılında verilmeye başlanan ve Türkiye’de öykü türünün gelişimine önemli katkılar sağlayan Sait Faik Hikâye Armağanı, aradan geçen yıllara rağmen edebiyat dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi