Bauman, Foucault ve yeni tartışmalar raflarda
Ayrıntı Yayınları, nisan 2026 programında farklı disiplinlerden eserleri bir araya getiren yeni kitaplarını yayımlıyor. Sosyolojiden felsefeye, edebiyattan ekolojiye, klasiklerin yeni çevirileri ve ilk kez Türkçeye kazandırılan eserler dikkat çekiyor.
GAZETE PENCERE - Ayrıntı Yayınları, nisan ayında felsefe, sosyoloji ve edebiyat alanında dikkat çeken yeni kitaplarını okurla buluşturuyor. Listede Bauman’dan Foucault’ya uzanan geniş bir seçki yer alıyor.
BAUMAN’DAN SÖYLEŞİLER
Zygmunt Bauman’ın Peter Haffner ile yaptığı söyleşilerden oluşan “Bilindik Olanı Yabancılaştırmak”, düşünürün aşk, toplum ve siyaset üzerine görüşlerini bir araya getiriyor. Kitap, Bauman’ın farklı disiplinleri bir arada ele alan yaklaşımını yansıtıyor.

FOUCAULT YENİDEN GÜNDEMDE
Michel Foucault’nun klasik eseri “Gözetleme ve Cezalandırma: Hapishanenin Doğuşu”, yeni çevirisiyle yeniden yayımlandı. Kitap, cezalandırma pratiklerinin dönüşümünü ve modern hapishane sisteminin ortaya çıkışını inceliyor.

Günümüzde artan denetim mekanizmaları ve gözetim tartışmalarıyla birlikte eserin yeniden okunmasının önemine dikkat çekiliyor.
EDEBİYATTA “KÖR PENCERELER”
Michel Tournier’nin erken dönem metni “Kör Pencereler”, yazarın edebi dünyasına açılan ilk örneklerden biri olarak yayımlandı. Eser, bir yazarın oluşum sürecine tanıklık eden bir başlangıç metni olarak öne çıkıyor.

DOĞA, EKOLOJİ VE FELSEFE
Sara Rich’in “Mantar” adlı kitabı, doğa ile insan ilişkisini mantarlar üzerinden ele alıyor. Ekolojik tartışmalarla kişisel deneyimleri bir araya getiren eser, farklı bir bakış sunuyor.

Genevieve Lloyd’un “Spinoza’yı Antroposen’de Okumak” kitabı ise Spinoza’nın düşüncesini iklim krizi bağlamında yeniden yorumluyor. Kitap, insanın doğa ile ilişkisini sorgulayan felsefi bir tartışma açıyor.

Kaynak:Haber Merkezi