Béjart Ballet Lausanne Şubat’ta İstanbul sahnesinde
Modern dansın efsane ismi Maurice Béjart tarafından kurulan Béjart Ballet Lausanne, Şubat 2026’da yeniden İstanbul’a geliyor. 20–21–22 Şubat tarihlerinde Zorlu PSM sahnesinde gerçekleşecek gösterilerde topluluk, hem Béjart’ın unutulmaz başyapıtlarını hem de yeni bir koreografiyi sahneleyecek.
Dünya dans sahnesinin en güçlü topluluklarından biri olan Béjart Ballet Lausanne, bir yandan kurucusu Maurice Béjart’ın klasikleşmiş eserlerini yaşatırken, diğer yandan da çağdaş yorumlarla repertuvarını zenginleştirmeye devam ediyor.
Topluluk İstanbul’da üç bölümden oluşan özel bir program sunacak. Riva & Repele ikilisinin Béjart Ballet Lausanne için hazırladığı yeni eser “OSKAR”, dünya prömiyerini bu programda yapacak. OSKAR, hem Türkiye’de hem Avrupa’da ilk kez izleyici karşısına çıkacak.
Programın diğer iki bölümünde ise Béjart’ın iki unutulmaz koreografisi yer alıyor: Igor Stravinsky’nin müziğiyle sahnelenen Firebird, yeniden doğuşun simgesi Anka Kuşu’nun hikayesini sahneye taşırken; Ravel’in müziğiyle özdeşleşen Boléro, hareketin ve ritmin büyüleyici gücüyle dans tarihine damga vuran bir performans sunacak.

Béjart Ballet Lausanne hakkında:
1987’de Maurice Béjart tarafından kurulan topluluk, onun ölümünden sonra da sanatsal mükemmelliğini koruyarak yoluna devam etti. 2024 yılında sanat yönetmenliğini devralan Julien Favreau, Béjart’ın estetik anlayışını çağdaş bir çizgide sürdürürken yeni kuşak koreograflara alan açıyor. Favreau, Béjart’ın “insanı merkeze alan” dans felsefesini koruyarak topluluğa yenilikçi bir soluk kazandırıyor.
Yaklaşık 40 dansçıdan oluşan topluluk, her yıl 70’in üzerinde gösteriyle 100 binden fazla izleyiciye ulaşıyor. Béjart Ballet Lausanne, Zorlu PSM’deki üç gösterisiyle hem Béjart’ın ölümsüz mirasını hem de “OSKAR”ın yenilikçi enerjisini sahneye taşıyarak İstanbul’da unutulmaz bir dans şöleni yaşatacak.
Kaynak:Haber Merkezi